Brutális hidegfront csap le az országra: fotókon az iszonyatos jégeső

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális hidegfront csap le az országra: fotókon az iszonyatos jégeső

Az Alpokalja területén több helyen szupercella vonult át, záporokkal, zivatarokkal, helyenként pedig apró szemű, máshol egészen nagy szemű jégeső kísérte a jelenséget. Néhol a jégtakaró olyan vastag volt, hogy úgy tűnt, mintha beköszöntött volna a májusi tél. Holnap is hasonló időjárásra számíthatnak a térségben.

Labilis a légkör az Alpokalja felett, a délután hátralevő részében szinte bárhol kialakulhat zápor, zivatar.
A zivatarokat a lassú áthelyeződés miatt felhőszakadás méretű csapadék, helyenként 2-4 cm átmérőjű és apró szemű jég, valamint átmeneti szélerősödés kísérheti.

A Vas megyei Peresznye községben olyan sűrűn terítette be az aprójég a területet, hogy úgy tűnik, mintha beköszöntött volna a tél a tavasz kellős közepén. Zsirán is jégeső kísérte az átvonuló zivatart, ahogy a megye több településén is jelezték a jégesőt és a szupercellákat.

Az előrejelzések szerint jelentős változás a következő 5 napban sem lesz az Alpokalján, folytatódik a változékony, gyakran záporos, zivataros időjárás, ezek mellé vasárnap estétől, hétfő kora hajnaltól egy gyenge hidegfront miatt tartósabb eső is várható.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

tél

tavasz

jégeső

zápor

zivatar

szupercella

szupercellás zivatar

alpokalja

hidegfront

hideg idő