Brutális szélvihar csapott le a megyeszékhelyre: videón a pusztító tornádó

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális szélvihar csapott le a megyeszékhelyre: videón a pusztító tornádó

Egerben hétfőn tornádó söpört végig a városon, jelentős károkat okozva: házakat rongált meg, fák dőltek ki. A webkamera felvételén jól kivehető a tornádó sziluettje a vízfüggöny mögött. Az egyre szélsőségesebb szélviharok és a tornádók a klímaváltozás miatt lassan a mindennapjaink részei lesznek.

Egerben több házat is jelentősen megrongált a városon hétfőn végigsöprő tornádó. A beszámolók és a nagy mértékben károsodott háztetők is bizonyítják, hogy a felhőtölcsér elérte a felszínt.

Az Időkép webkameráján világosan kivehető a tornádó sziluettje: a vízfüggöny takarásában sejtelmesen bukkan elő az ijesztő jelenség. Jól látszik, hogy a hatalmas károkat okozó viharban egy tornádóé volt a főszerep.

A változó légköri viszonyok miatt hazánkban is egyre többet lehet számítani az ebben a térségben eddig nem jellemző tornádóra és az egyre erősebb szélviharokra, a klímaváltozás következtében a viharok szinte trópusivá válására.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

tornádó

szélvihar

károk

házrongálódások

szélsőséges időjárás

káreset

káresetek

eger

heves megye

megyeszékhely