Brutális szélvihar csapott le a megyeszékhelyre: videón a pusztító tornádó

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális szélvihar csapott le a megyeszékhelyre: videón a pusztító tornádó

Egerben hétfőn tornádó söpört végig a városon, jelentős károkat okozva: házakat rongált meg, fák dőltek ki. A webkamera felvételén jól kivehető a tornádó sziluettje a vízfüggöny mögött. Az egyre szélsőségesebb szélviharok és a tornádók a klímaváltozás miatt lassan a mindennapjaink részei lesznek.

Egerben több házat is jelentősen megrongált a városon hétfőn végigsöprő tornádó. A beszámolók és a nagy mértékben károsodott háztetők is bizonyítják, hogy a felhőtölcsér elérte a felszínt.

Az Időkép webkameráján világosan kivehető a tornádó sziluettje: a vízfüggöny takarásában sejtelmesen bukkan elő az ijesztő jelenség. Jól látszik, hogy a hatalmas károkat okozó viharban egy tornádóé volt a főszerep.

A változó légköri viszonyok miatt hazánkban is egyre többet lehet számítani az ebben a térségben eddig nem jellemző tornádóra és az egyre erősebb szélviharokra, a klímaváltozás következtében a viharok szinte trópusivá válására.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

tornádó

szélvihar

károk

házrongálódások

szélsőséges időjárás

káreset

káresetek

eger

heves megye

megyeszékhely