Több száz lakás maradt fűtés nélkül Szombathelyen: a lakók ijesztő csattogásokat hallottak

MTI   
  Megosztom
Több száz lakás maradt fűtés nélkül Szombathelyen: a lakók ijesztő csattogásokat hallottak

Komoly aggodalmat okozott vasárnap hajnalban, amikor Szombathelyen az egyik lakótelep több házában is leállt a fűtés. Az internetes fórumok alapján több száz lakás maradt fűtés nélkül.

Nem kis riadalmat okozott vasárnap hajnalban, amikor Szombathely oladi városrészében több házban is leállt a fűtés. Az internetes fórumok alapján több száz lakás maradt fűtés nélkül. A lakók a csövekből hangos csattogást hallottak, majd a víz bugyogását, és ezután nem sokkal kihűltek a radiátorok - számolt be róla az ATV Híradója.

Több száz lakás maradt tehát egyik pillanatról a másikra fűtés nélkül, ráadásul a hajnali hőmérséklet odakint -5 fok alatt volt. A javításon vasárnap kora reggel óta dolgoztak a távhőszolgáltató szakemberei.

Délelőtt a lakások egy részében már sikerült helyreállítani a fűtést, de még sok család várta a meleget. Délután négy órakor a Kodály Zoltán és a Nagy László utcában lakók továbbra is arra panaszkodtak, hogy náluk még mindig hidegek a radiátorok.

- írta a Nyugat.hu.

Az Olad a mi otthonunk Facebook csoport oldalán arról számoltak be, hogy a Kodály Zoltán utca 24-nél ássák a földet a parkoló autók tövében. Időközben annyit sikerült kiderítenie a lapnak, hogy legkésőbb reggelre mindenütt helyre áll a távhőszolgáltatás:

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fűtés

szombathely

radiátorok

elromlott a fűtés

távhő