Szörnyű tragédiára ébredt a vidéki község: halálos lakástűz volt

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű tragédiára ébredt a vidéki község: halálos lakástűz volt

Hétfőn reggel kigyulladt egy száz négyzetméteres családi ház pincéje Nagykovácsiban, a Madách téren. Három technikai eszközzel tizenkét tűzoltó vonult a helyszínre, több oldalról oltották a lángokat. A munkálatok során az egységek a sűrű füsttel telített épületben egy embert találtak, azonban már nem lehetett rajta segíteni, a helyszínen életét vesztette.

A tüzet feltehetően az okozta, hogy egy vegyes tüzelésű kályha felrobbant, de a tűz pontos okát és körülményeit vizsgálják.

Még tart a fűtési szezon, ezért megfelelő méretű, nem éghető anyagú tálcával gondoskodni kell arról, hogy a tüzelő- és fűtő berendezésből kipattanó szikra ne gyújthasson meg semmit,valamint arra is figyelni kell, hogy a fűtőberendezés közelében ne legyen éghető anyag

- hívta fel a figyelmet a Katasztrófavédelem.

Érdemes tehát otthonra egy füstérzékelőt venni és egy porral oltó tűzoltó készüléket is készenlétben tartani, amellyel az otthonunkban keletkező tüzek biztonságosan elolthatók.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tűz

nagykovácsi