Nincs elég víz, korlátozás lépett életbe 11 vidéki településen: tilos ezeket csinálni a hőségben

MTI   
  Megosztom
Nincs elég víz, korlátozás lépett életbe 11 vidéki településen: tilos ezeket csinálni a hőségben

A Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. vasárnapi tájékoztatása szerint teljes szolgáltatási területükön, minden háztartásban folyik a víz a csapokból, de a folytatódó hőség miatt továbbra is érvényben maradnak a több mint tíz Pest megyei települést érintő vízkorlátozási intézkedések. Az érintett települések: Solymár, Pilisszentiván, Pilisborosjenő, Pilisvörösvár, Pilisszentkereszt, Budakalász, Pomáz, Szentendre, Pilisszántó, Üröm és Csobánka. A települések honlapjai alapján másodfokú vízkorlátozás van érvényben Solymáron, Szentendrén, Pomázon, Budakalászon és Pilisborosjenőn is. Így ezeken a településeken a vízközmű-hálózatról tilos minden tömlős locsolás, autómosás, medencetöltés, valamint az automata öntözőrendszer működtetése.

A vízszolgáltató a honlapján kiemelte: mivel folytatódik a hőség, a korábban meghirdetett vízkorlátozási intézkedések érvényben maradnak. Továbbra is kérik a felhasználókat a felelős ivóvízhasználatra, segítve ezzel a szolgáltatás fenntartását - írták.

A vízkorlátozással érintett települések: Solymár, Pilisszentiván, Pilisborosjenő, Pilisvörösvár, Pilisszentkereszt, Budakalász, Pomáz, Szentendre, Pilisszántó, Üröm és Csobánka.

Mindeközben ismét fokozódik a kánikula, várhatóan kedden érkezik egy enyhülést hozó hidegfront.

Az országos tisztifőorvos július 4., hétfő éjfélig hosszabbította meg a múlt hétfő óta tartó, eredetileg csütörtök éjfélig elrendelt legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vízkorlátozás

hőség

pest megye

duna menti regionális vízmű