Ez rengeteg autóst felháborít: brutális áron lehet garázst venni vidéken

HelloVidék   
  Megosztom
Ez rengeteg autóst felháborít: brutális áron lehet garázst venni vidéken

Az Otthon Centrum hálózatában értékesített garázsok ára országos összevetésben 21 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban, és az átlagár kicsivel meghaladta a 6 millió forintot. Ugyanakkor a hálózati forgalom a tavalyi év első nyolc hónapjával nagyjából azonos mértékű volt - összegezte Soóki-Tóth Gábor a garázspiac legfrissebb fejleményeit.

A portál elemzési vezetője elmondta, a legnagyobb drágulást a külső pesti kerületekben mérték, így már azok a városrészek is felzárkóztak a belvárosi, 5 millió forint körüli árszinthez. A budapesti árak idén egymáshoz konvergáltak és a külső pesti kerületek, ahol eddig olcsóbban lehetett garázshoz jutni, már alig olcsóbbak a belvárosi, budai tárolóknál.

A megyei jogú városokban a garázsok iránti kereslet valamivel mérsékeltebb, hiszen vidéken eleve több hely van az autók tárolására. A garázsok a legtöbb megyei jogú városban 3-5 millió forint között keltek el tavaly. De az új garázsok ára ennél esetenként magasabb, például Siófokon, ahol sok, új építésű projekthez kapcsolódó garázs található.

A garázsok árazásában akár egy városrészen belül is tetemes eltérések adódhatnak: jelentős árbefolyásoló tényező, hogy fedett tárolóról, mélygarázsról vagy különálló garázsról van szó. Jellemzően utóbbiak kelnek el az átlagár felett, míg a fedett autóbeállók akár harmadával olcsóbbak is lehetnek. Továbbá a garázs állapota, illetve az, hogy új vagy használt, szintén meghatározza az árat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

garázs

garázsárak

áremelkedés

garázsok ára

átlagár