Rohamtempóban vásárolják a tűzifát a magyarok: ebben a régióban számíthatnak készlethiányra

infostart.hu   
  Megosztom
Rohamtempóban vásárolják a tűzifát a magyarok: ebben a régióban számíthatnak készlethiányra

A Nyírerdő teljes területén az éves fakitermelési terv szerint elindultak az őszi fakitermelési munkák. Hajdú-Bihar és Szabolcs Szatmár-Bereg megyében éves szinten ezer hektáros véghasználati lehetőségünk van – nyilatkozta az InfoRádiónak Juhász Lajos, a Nyírerdő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese.

Az őszi munkák egybeestek a lakossági szociális tűzifaprogram elkezdésével, ezért fel kell futtatni a fakitermelést, ezután remélhetőleg ütemesen szolgálják ki a lakosságot. Óriási az érdeklődés. Mind a két nagyvárosunkban, Nyíregyháza és Debrecen környékén azt kell mondjam, minden képzeletet felülmúló érdeklődés van

– mondta.

Ahogy a portál írja, a debreceni erdészetüknél az éves tűzifa termelési lehetőséget már túljegyezték az igénylők, és Nyíregyházában is ez lesz. Nyírerdő szinten az ötvenezer köbmétert fogja meghaladni a lakossági tűzifa igénylés. Bíznak abban, hogy a vevők kellő türelemmel viselik a helyzetet.

A szakember szerint a most értékesített tűzifák között még a tavaly, vagy tavasszal kitermelt szárazabb fa is lehet, de minimális készlet maradt a tavaszi termelésekből. Két évvel ezelőtt ilyenkor a társaság több mint ötvenezer köbméter száraz tűzifával rendelkezett, most azonban csak 15 ezer köbméterrel indították el az őszi szezont. Eközben a szociális tűzifa program is elindult: már elkezdték a betárolást a településekre.

Az alföldi cégeknél és a főváros környékén is nagy a kereslet, ezért vélhetőleg a cégcsoporton belül átcsoportosítások lesznek az állami erdőgazdaságok között. Csodák nincsenek: az Alföldön vélhetően lesz készlethiány, és a Dunántúlról érkezhet a segítség

– fogalmazott.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

nyírerdő

tűzifa

tűzifaprogram

készlethiány

tüzelőanyag

faanyag