Rohamtempóban vásárolják a tűzifát a magyarok: ebben a régióban számíthatnak készlethiányra

infostart.hu   
  Megosztom
Rohamtempóban vásárolják a tűzifát a magyarok: ebben a régióban számíthatnak készlethiányra

A Nyírerdő teljes területén az éves fakitermelési terv szerint elindultak az őszi fakitermelési munkák. Hajdú-Bihar és Szabolcs Szatmár-Bereg megyében éves szinten ezer hektáros véghasználati lehetőségünk van – nyilatkozta az InfoRádiónak Juhász Lajos, a Nyírerdő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese.

Az őszi munkák egybeestek a lakossági szociális tűzifaprogram elkezdésével, ezért fel kell futtatni a fakitermelést, ezután remélhetőleg ütemesen szolgálják ki a lakosságot. Óriási az érdeklődés. Mind a két nagyvárosunkban, Nyíregyháza és Debrecen környékén azt kell mondjam, minden képzeletet felülmúló érdeklődés van

– mondta.

Ahogy a portál írja, a debreceni erdészetüknél az éves tűzifa termelési lehetőséget már túljegyezték az igénylők, és Nyíregyházában is ez lesz. Nyírerdő szinten az ötvenezer köbmétert fogja meghaladni a lakossági tűzifa igénylés. Bíznak abban, hogy a vevők kellő türelemmel viselik a helyzetet.

A szakember szerint a most értékesített tűzifák között még a tavaly, vagy tavasszal kitermelt szárazabb fa is lehet, de minimális készlet maradt a tavaszi termelésekből. Két évvel ezelőtt ilyenkor a társaság több mint ötvenezer köbméter száraz tűzifával rendelkezett, most azonban csak 15 ezer köbméterrel indították el az őszi szezont. Eközben a szociális tűzifa program is elindult: már elkezdték a betárolást a településekre.

Az alföldi cégeknél és a főváros környékén is nagy a kereslet, ezért vélhetőleg a cégcsoporton belül átcsoportosítások lesznek az állami erdőgazdaságok között. Csodák nincsenek: az Alföldön vélhetően lesz készlethiány, és a Dunántúlról érkezhet a segítség

– fogalmazott.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

nyírerdő

tűzifa

tűzifaprogram

készlethiány

tüzelőanyag

faanyag