Egekben a gáz- és a tűzifa-árak: kiszámolták, mivel érdemes most a magyaroknak fűteni

HelloVidék   
  Megosztom
Egekben a gáz- és a tűzifa-árak: kiszámolták, mivel érdemes most a magyaroknak fűteni

Egyre több ingatlantulajdonos keres energiatakarékos és környezetbarát fűtési lehetőségeket. A gáz- és tűzifa-árak emelkedésével a hagyományos fűtési módszerek egyre kevésbé népszerűek, mivel nemcsak drágábbak, hanem sokszor környezetszennyezőbbek és veszélyesebbek is.


 


 

Bár a gáz- és fatüzelésű fűtési rendszerek még mindig gyakran megtalálhatók akár újépítésű ingatlanokban is, más módszerekhez képest nem energiahatékonyak, és több hátránnyal is rendelkeznek. A károsanyag-kibocsátás és a nyílt lánggal járó veszélyek mellett nem kínálnak olyan magas szintű irányíthatóságot sem, mint például a hőszivattyúk.

A hőszivattyúk és a légkondicionálók energiatakarékosak és megbízhatóak, így az energiaköltségeket csökkenteni kívánó lakástulajdonosok számára a legjobb választást jelenthetik

– fogalmaz Váradi György, a Fisher Klíma lakossági klímaszakértője. "Emellett biztonságosabb és kényelmesebb fűtési lehetőséget kínálnak, mivel nem bocsátanak ki káros anyagokat, nem igénylik nyílt láng használatát és sokkal magasabb szintű hőmérséklet-szabályozást kínálnak, mint a hagyományos fűtési módszerek."

Az energiahatékonyságon és biztonságon kívül a hőszivattyúk és légkondicionálók számos más előnnyel is rendelkeznek: csendesek, könnyen karbantarthatók, és könnyen integrálhatók a házak meglévő fűtési és hűtési rendszerébe. Hosszú az élettartamuk is, sok egység megfelelő karbantartás mellett akár 20 évnél tovább is képes energiatakarékosan működni.

A lakossági fogyasztók továbbá kiemelt előnynek tartják, hogy a hőszivattyúk fűtés mellett hűtésre is használhatók, így sokoldalúan alkalmazhatóak bármilyen időjárás esetén, illetve, hogy használatuk során nem tapasztalható olyan hőmérséklet-ingadozás, mint a hagyományos rendszerek esetében.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fűtés

energia spórolás

melegítés

hőszivattyús rendszerek

radiátor

tűzifa