Egekben a gáz- és a tűzifa-árak: kiszámolták, mivel érdemes most a magyaroknak fűteni

HelloVidék   
  Megosztom
Egekben a gáz- és a tűzifa-árak: kiszámolták, mivel érdemes most a magyaroknak fűteni

Egyre több ingatlantulajdonos keres energiatakarékos és környezetbarát fűtési lehetőségeket. A gáz- és tűzifa-árak emelkedésével a hagyományos fűtési módszerek egyre kevésbé népszerűek, mivel nemcsak drágábbak, hanem sokszor környezetszennyezőbbek és veszélyesebbek is.


 


 

Bár a gáz- és fatüzelésű fűtési rendszerek még mindig gyakran megtalálhatók akár újépítésű ingatlanokban is, más módszerekhez képest nem energiahatékonyak, és több hátránnyal is rendelkeznek. A károsanyag-kibocsátás és a nyílt lánggal járó veszélyek mellett nem kínálnak olyan magas szintű irányíthatóságot sem, mint például a hőszivattyúk.

A hőszivattyúk és a légkondicionálók energiatakarékosak és megbízhatóak, így az energiaköltségeket csökkenteni kívánó lakástulajdonosok számára a legjobb választást jelenthetik

– fogalmaz Váradi György, a Fisher Klíma lakossági klímaszakértője. "Emellett biztonságosabb és kényelmesebb fűtési lehetőséget kínálnak, mivel nem bocsátanak ki káros anyagokat, nem igénylik nyílt láng használatát és sokkal magasabb szintű hőmérséklet-szabályozást kínálnak, mint a hagyományos fűtési módszerek."

Az energiahatékonyságon és biztonságon kívül a hőszivattyúk és légkondicionálók számos más előnnyel is rendelkeznek: csendesek, könnyen karbantarthatók, és könnyen integrálhatók a házak meglévő fűtési és hűtési rendszerébe. Hosszú az élettartamuk is, sok egység megfelelő karbantartás mellett akár 20 évnél tovább is képes energiatakarékosan működni.

A lakossági fogyasztók továbbá kiemelt előnynek tartják, hogy a hőszivattyúk fűtés mellett hűtésre is használhatók, így sokoldalúan alkalmazhatóak bármilyen időjárás esetén, illetve, hogy használatuk során nem tapasztalható olyan hőmérséklet-ingadozás, mint a hagyományos rendszerek esetében.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fűtés

energia spórolás

melegítés

hőszivattyús rendszerek

radiátor

tűzifa