Fontos változások Fejér megyében: ezentúl így ellenőrzik a kéményeket

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos változások Fejér megyében: ezentúl így ellenőrzik a kéményeket

Fejér vármegyével bővül a katasztrófavédelem kéményseprési ellátási területe 2023. január 20-tól. Péntektől a vármegye száznyolc településén, köztük Székesfehérváron és Dunaújvárosban is a katasztrófavédelem kéményseprői végzik az ingyenes lakossági kéményseprőipari közszolgáltatást.

A körülbelül 94 ezer háztartást és a 170 ezer égéstermék-elvezetőt érintő feladat átvételére a katasztrófavédelem felkészült.

A társasházakba a kéményseprők a jövőben is automatikusan, az év elején közzétett sormunkaterv szerint érkeznek, amelyről hirdetmény útján értesítik az érintetteket. A családi házban élő magánszemélyek pedig ezután is ingyenesen rendelhetik meg a kéményseprőipari szolgáltatást.

A Fejér vármegyei ügyfélszolgálati iroda Székesfehérváron, a Hosszúsétatér 1. szám alatt várja a kéménysepréssel kapcsolatban intézkedő ügyfeleket, hétfőnként reggel nyolctól este nyolcig, további munkanapokon 8.00 és 14.00 óra között. Telefonon a 1818-as telefonszámon a 9.1-es menüpontot választva, interneten pedig a hivatalos oldalon lehet tájékozódni. A családi házakban élők online is egyeztethetnek időpontot az ingyenes kéményseprői sormunka elvégzésére.

A vármegye településszintű sormunkaterve itt lesz elérhető.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

katasztrofavédelem

kéményellenőrzés

fejér megye

székesfehérvár

dunaújváros