Ennyiért lehet most lakást venni március 15. ikonikus helyszínein: ki tudja ezt megfizetni?

HelloVidék   
  Megosztom
Ennyiért lehet most lakást venni március 15. ikonikus helyszínein: ki tudja ezt megfizetni?

Az 1848. március 15-i eseményeknek nevezetes helyszínei jelenleg a legdrágább fővárosi utcáknak, tereknek számítanak - derül ki az ingatlan.com március 15-i ünnep apropóján készült összeállításából.

Pilvax köz és társai

A forradalomhoz köthetően az egyik legtöbbet emlegetett Pilvax Kávéháznak helyet adó Pilvax közben idén több mint 1,8 millió forintos átlagos négyzetméterárral találkozhattak a lakásvásárlók.

A szomszédban található Petőfi Sándor utcát 1,6 millió forint feletti árszint jellemzi, miközben Városház utcában ennél olcsóbban 1,2 millió forintért kínálják a lakások négyzetméterét a tulajdonosok és ingatlanközvetítők. Szintén 1,25 millió forintos négyzetméterár jellemzi a mai Kossuth Lajos utcát. Az innen nyíló Semmelweis utcában picit magasabb, 1,28 millió ez az összeg.

A Budai Várból a Múzeum körútra

A forradalom szintén fontos helyszíne volt a budai Vár, ahol 2023-ban is igen magasak az árak. Bár a Dísz téren 1,77 millió forintnál tartanak az átlagos négyzetméterárak, ugyanakkor az Úri utcához már 2,5 millió, a Szentháromság térhez pedig majdnem 2,8 millió forintra van szükség négyzetméterenként.

Ugyancsak ikonikus színhelynek a Magyar Nemzeti Múzeum és környéke, amely a forradalom óta az egyik központja az ünnepségeknek. Ezen a területen nagy a szórás. A Múzeum körút 1,4 millió forintos négyzetméterárral szerepel a forradalmi árkörképben.

A közvetlen közelben lévő Kecskeméti utcában 1,2 millió forint alatt van a lakások átlagos négyzetméterára, miközben az utca egyik végén lévő Egyetem tér már más nagyságrend. Itt ugyanis 2,3 millió forintot is meghaladja a lakások egységára, míg a Kecskeméti utca másik végén található Kálvin téren csak 990 ezer forint az átlagos négyzetméterár.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

március 15

forradalom helyszínei

forradalom

ingatlanvársárlás

legdrágább fővárosi utcák