Szörnyű tűzeset Szabolcsban: egy ember meghalt, a tragédia körülményeit vizsgálják

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű tűzeset Szabolcsban: egy ember meghalt, a tragédia körülményeit vizsgálják

A tűzoltók kihozták az épületben rekedt embert, de az életét már nem lehetett megmenteni. Az egységek a tüzet húsz perc alatt eloltották. Az épület lakhatatlanná vált, az ott lakók rokonokhoz mentek. Nem zárható ki, hogy ágyban dohányzás vezetett a tűzhöz - írta közleményében a Katasztrófavédelem.

Péntek hajnalban érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Dombrádon kigyulladt egy családi ház, és egy ember az égő épületben tartózkodik.

Két járművel tíz tűzoltó vonult a Lónyai úton lévő száz négyzetméteres családi házhoz. Az épületben hárman éltek, közülük ketten a tűzoltók kiérkezése előtt el tudták az ingatlant hagyni. Egy húsz négyzetméteres hálószobában csaptak fel a lángok, amelyek a ház tetőszerkezetére is átterjedtek. A tűzoltók kihozták az épületben rekedt embert, de az életét már nem lehetett megmenteni. Az egységek a tüzet húsz perc alatt eloltották. Az épület lakhatatlanná vált, az ott lakók rokonokhoz mentek. Nem zárható ki, hogy ágyban dohányzás vezetett a tűzhöz, azonban a pontos keletkezési körülményeket tűzvizsgálati eljárás keretében tisztázzák majd

- írta a Katasztrófavédelem.

Az első negyedévben tűzzel érintett otthonoknak csak a 0,3 százalékában volt füstérzékelő, pedig ezek a készülékek a tűz keletkezésekor azonnal jeleznek, amikor még van idő cselekedni - figyelmeztettek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tűz

katasztófavédelem

tűzeset

dohányzás