Szörnyű tűzeset Szabolcsban: egy ember meghalt, a tragédia körülményeit vizsgálják

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű tűzeset Szabolcsban: egy ember meghalt, a tragédia körülményeit vizsgálják

A tűzoltók kihozták az épületben rekedt embert, de az életét már nem lehetett megmenteni. Az egységek a tüzet húsz perc alatt eloltották. Az épület lakhatatlanná vált, az ott lakók rokonokhoz mentek. Nem zárható ki, hogy ágyban dohányzás vezetett a tűzhöz - írta közleményében a Katasztrófavédelem.

Péntek hajnalban érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Dombrádon kigyulladt egy családi ház, és egy ember az égő épületben tartózkodik.

Két járművel tíz tűzoltó vonult a Lónyai úton lévő száz négyzetméteres családi házhoz. Az épületben hárman éltek, közülük ketten a tűzoltók kiérkezése előtt el tudták az ingatlant hagyni. Egy húsz négyzetméteres hálószobában csaptak fel a lángok, amelyek a ház tetőszerkezetére is átterjedtek. A tűzoltók kihozták az épületben rekedt embert, de az életét már nem lehetett megmenteni. Az egységek a tüzet húsz perc alatt eloltották. Az épület lakhatatlanná vált, az ott lakók rokonokhoz mentek. Nem zárható ki, hogy ágyban dohányzás vezetett a tűzhöz, azonban a pontos keletkezési körülményeket tűzvizsgálati eljárás keretében tisztázzák majd

- írta a Katasztrófavédelem.

Az első negyedévben tűzzel érintett otthonoknak csak a 0,3 százalékában volt füstérzékelő, pedig ezek a készülékek a tűz keletkezésekor azonnal jeleznek, amikor még van idő cselekedni - figyelmeztettek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tűz

katasztófavédelem

tűzeset

dohányzás