Sokan nem is tudják, pedig ez minden családnak ingyen jár: így lehet megelőzni a katasztrófát

HelloVidék   
  Megosztom
Sokan nem is tudják, pedig ez minden családnak ingyen jár: így lehet megelőzni a katasztrófát

Jó tudni, hogy a magánszemélyeknek a kéményseprés ingyenes, viszont a kéményseprők nem mennek ki automatikusan a családi házakhoz. Az ellenőrzéshez időpontot kell velük egyeztetni. Az időpontfoglalás, ellenőrzés és ha szükséges, a tisztítás is ingyenes - áll a Katasztrófavédelem sajtóközleményében.


 

A közhiedelem szerint, szerencsét hoz, ha kéményseprővel találkozunk. Akkor hoznak szerencsét, ha az otthonunkban találkozunk velük, hiszen szakemberek ellenőrzik a házunk kéményét. Ha jó állapotban van a kéményünk, jól működik, biztonságban tudhatjuk otthonunkat és családunkat.

Magánszemélyeknek a kéményseprés ingyenes, viszont a kéményseprők nem mennek ki automatikusan a családi házakhoz. Az ellenőrzéshez időpontot kell velük egyeztetni. Az időpontfoglalás, ellenőrzés és ha szükséges, a tisztítás is ingyenes.

Sokan csak a fűtési szezon kezdetén hívnak kéményseprőt, amikor a szakemberek a legleterheltebbek és többet kell várni az ellenőrzésre. Tavaly a kéményseprésre időpontot foglalók 30 százaléka szeptemberben foglalt időpontot. Ne várjunk őszig, egyeztessünk időpontot minél hamarabb. A kéményseprők a fűtési szezonon kívül is elérhetők, ajánlott ilyenkor felvenni velük a kapcsolatot, hogy elvégezzék az ingyenes kéményellenőrzést. Nyáron gyorsabb az ügyintézés, rövidebb a várakozási idő, a nyári szabadságok miatt pedig könnyebb megfelelő időpontot találni a kéményseprők fogadására is. Tavaly a három nyári hónap alatt alig 4500-an foglaltak időpontot az ingyenes kéményellenőrzésre.

- írták.

Ezen a weboldalon a „Ki az ön kéményseprője” felületen irányítószám alapján meg tudjuk nézni, hogy a katasztrófavédelemnél, vagy valamelyik kéményseprőcégnél kell-e időpontot egyeztetnünk az ingyenes kéményellenőrzésre. Ha a katasztrófavédelem ellátási területén élünk, időpontot ugyanezen a felületen lehet foglalni az online ügyintézés – időpontfoglalás felületen. Ha valaki jobban szereti a telefonos ügyintézést, a 1818-as telefonszámon foglalhat időpontot. A telefonos menüben a 9-es, majd 1-es nyomógombot kell megnyomni.

A társasházakban élőknek nem kell időpontot foglalniuk, oda automatikusan érkeznek a kéményseprők - áll a Katasztrófavédelem sajtóközleményében.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

katasztrófavédelem

kéményellenőrzés

kéményseprés