Szívszorító: magára hagyott kisbabát találtak egy vidéki kórháznál

HelloVidék   
  Megosztom
Szívszorító: magára hagyott kisbabát találtak egy vidéki kórháznál

Egészséges kisbabát találtak a kecskeméti kórház főbejáratánál, az újszülött kisfiút a kórház dolgozó Hajnal Viktor néven neveztek el.

Az első vizsgálatok alapján a kis Viktor egészséges, 3500 gramm és 52 centiméter, a gyors megtalálásnak köszönhetően szerencsére nem hűlt ki drasztikusan - írja a BAON.

Habár a kórházban évek óta működik a mindenki számára anonim módon elérhető csecsemőmentő inkubátor, ezúttal a babát a bejáratnál, egy lepedőbe csavarva, a földön hagyták magára.

A közelben működő Félegyházi Pékség dolgozói munkába érve hallották és látták meg hajnali 4 óra környékén, és azonnal értesítették a kórház munkatársait, így néhány percen belül a baba a gyermekosztály biztonságos közegébe került.

A kicsire még alapos kivizsgálás és az ilyenkor szükséges ellátás, oltások várnak, majd egy darabig a kórház Újszülött Részlegén marad. További sorsával, esetleges örökbefogadással kapcsolatban az intézmény nem tud tájékoztatást adni, ezt a hatóságok intézik automatikusan ilyen esetben.

A csecsemőmentő inkubátor továbbra is a régi, megszokott helyén működik, a Nyíri úti telephelyen, a parkolóház felőli oldalon. Az inkubátorban anonim módon helyezhető el biztonságosan az újszülött csecsemő, a beépített rendszer automatikusan értesíti a kórház dolgozóit, ha valakit babát helyez el benne.

Az elmúlt több mint egy évtizedben Viktor az ötödik gyermek, akit pár órával születése után a kecskeméti intézménynél hagytak, a korábbi babákat az inkubátorba tették, legutóbb 2019-ben fordult elő ilyen eset − olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

újszülött

kórház

otthon

kisbaba