Szívszorító: magára hagyott kisbabát találtak egy vidéki kórháznál

HelloVidék   
  Megosztom
Szívszorító: magára hagyott kisbabát találtak egy vidéki kórháznál

Egészséges kisbabát találtak a kecskeméti kórház főbejáratánál, az újszülött kisfiút a kórház dolgozó Hajnal Viktor néven neveztek el.

Az első vizsgálatok alapján a kis Viktor egészséges, 3500 gramm és 52 centiméter, a gyors megtalálásnak köszönhetően szerencsére nem hűlt ki drasztikusan - írja a BAON.

Habár a kórházban évek óta működik a mindenki számára anonim módon elérhető csecsemőmentő inkubátor, ezúttal a babát a bejáratnál, egy lepedőbe csavarva, a földön hagyták magára.

A közelben működő Félegyházi Pékség dolgozói munkába érve hallották és látták meg hajnali 4 óra környékén, és azonnal értesítették a kórház munkatársait, így néhány percen belül a baba a gyermekosztály biztonságos közegébe került.

A kicsire még alapos kivizsgálás és az ilyenkor szükséges ellátás, oltások várnak, majd egy darabig a kórház Újszülött Részlegén marad. További sorsával, esetleges örökbefogadással kapcsolatban az intézmény nem tud tájékoztatást adni, ezt a hatóságok intézik automatikusan ilyen esetben.

A csecsemőmentő inkubátor továbbra is a régi, megszokott helyén működik, a Nyíri úti telephelyen, a parkolóház felőli oldalon. Az inkubátorban anonim módon helyezhető el biztonságosan az újszülött csecsemő, a beépített rendszer automatikusan értesíti a kórház dolgozóit, ha valakit babát helyez el benne.

Az elmúlt több mint egy évtizedben Viktor az ötödik gyermek, akit pár órával születése után a kecskeméti intézménynél hagytak, a korábbi babákat az inkubátorba tették, legutóbb 2019-ben fordult elő ilyen eset − olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

újszülött

kórház

otthon

kisbaba