Bekeményít a székesfehérvári önkormányzat: nagyon megütheti a bokáját, aki ezt az előírást nem tartja be

HelloVidék   
  Megosztom
Bekeményít a székesfehérvári önkormányzat: nagyon megütheti a bokáját, aki ezt az előírást nem tartja be

Közleményben hívja fel a figyelmet a székesfehérvári önkormányzat a házszámok meglétének, láthatóságának fontossságára - írja a feol.hu.

Az önkormányzat emlékeztet rá, hogy a házszámok megfelelő feltüntetése az ingatlanokon nem csak saját érdek, de törvényi előírás is. A házszámot a tulajdonos köteles az utcafronti kerítésre vagy a ház utcafronti falán elhelyezni. Ennek elmulasztása akár 150 000 Ft-os bírsággal is járhat, és megnehezíti a mentősök, tűzoltók, rendőrök és a postások munkáját is - fogalmazott közleményében a székesfehérvári önkormányzat.

Amint kiemelik,

"a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény szerint minden házszámmal ellátott épületen a tulajdonos feladata, hogy feltűntesse a házszámot. A tábla beszerzéséről, kihelyezéséről, szükség szerinti cseréjéről és pótlásáról is az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni. A házszámtáblát az ingatlan tulajdonosának az utcafronti kerítésen vagy az épület közterületi homlokzatán, a közterületről látható helyen kell elhelyeznie. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy a házszámtáblát az ingatlanon bárhol, az utcáról látható helyen kell elhelyezni."

50 ezer forintig terjedő helyszíni bírság, valamint 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki arra, aki nem tesz eleget ennek a kötelezetségnek. Elsősorban azonban nem a büntetés elkerülése a fontos, hanem az, hogy a jól látható, olvasható házszámmal a mentőknek, tűzoltóknak, rendőröknek és a postásoknak is segítünk a gyors tájékozódásban.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

házszám

bírság

önkormányzat

otthon

közlemény