Rejtélyes körülmények között halt meg az idősotthon egyik lakója: folyik a kivizsgálás

HelloVidék   
  Megosztom
Rejtélyes körülmények között halt meg az idősotthon egyik lakója: folyik a kivizsgálás

Napokig nem tűnt fel senkinek, hogy meghalt egy 94 éves férfi a hódmezővásárhelyi idősotthonban. Az ügyben belső vizsgálatot indítottak.

Az eset óriási felháborodást keltett, mivel a lakóparkban élők komoly összegeket fizetnek azért, hogy nyugalomban, biztonságban tölthessék életük utolsó szakaszát - írja az Infostart.

Valóban elhunyt a nyugdíjas lakóparkban egy idős férfi, amelyről csak utólag szerzett tudomást a személyzet. A lakóparkban 24 órás nővérfelügyelet áll rendelkezésre, ezen felül minden bent lakó számára – aki igényelte – már több, mint egy éve biztosított az üzemeltető segélyhívó készüléket, amelynek havi díját egy éven keresztül az üzemeltető fizette. Természetesen indítottunk az ügyben belső vizsgálatot, amely jelenleg is folyamatban van

- közölte a Délmagyarral az üzemeltető Hódmezővásárhelyi Működtető- és Szolgáltató Zrt. (HMSZ Zrt.) vezérigazgatója, Katona Antal.

Az ügy miatt most három intézkedés is történik: a nyugdíjas lakóparknak 2023. szeptember 15-tól új vezetője lesz, aztán – az elmúlt húsz év gyakorlatától eltérően – a lakópark munkatársai minden nap felveszik a kapcsolatot a lakókkal, emellett újraindítják a 2022-es segélyhívó programot.

A lap arról is beszámolt, hogy az elmúlt egy hétben nem a 94 éves férfi esete volt az egyetlen. Pár napja egy 81 éves férfi is meghalt, akire órákkal a halála után a privát gondozói találtak rá, nem pedig a lakópark dolgozói.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

idősotthon

halál

otthon

nyugdíjas