Kész rémálom: kamionok tartják rettegésben a somogyi falut

HelloVidék   
  Megosztom
Kész rémálom: kamionok tartják rettegésben a somogyi falut

Egyre tarthatatlanabb a helyzet a Somogy Vármegyei Lad nevű faluban. Ugyan tiltott az átmenő forgalom a 20 tonna feletti teherautóknak, a sofőrök erre mégis fittyet hánynak.

Az utóbbi időben jelentősen megsokasodott a balesetek száma a környéken, télen pedig sokszor napokig járhatatlan az út a faluban, mert az emelkedőn elakadnak a hóban a kamionok - számolt be róla az ATV Híradó.

A helyiek szerint leginkább a hajnali órákban indulnak tömegesen a kamionok a településen, mert abban bíznak, hogy a korai időben nem ütköznek ellenőrzésbe. A polgármester azt mondta, hogy nagyon bíztak a korlátozó táblákban, amelyek kitiltották az átmenő forgalmat.

Eddig védve éreztük magunkat, mert húsztonnás korlátozó tábla volt kirakva. Azt gondoltuk, hogy ez mentesség és jól tudjuk majd kezelni

- mondta az ATV-nek Pirosné Tamás Krisztina polgármester.

A korlátozással azonban nem sokat foglalkoznak a kamionok vezetői. Ezen nem is kell csodálkozni, hiszen 30-40 km-t spórolnak meg Kaposvár és a 6-os út között, ha erre járnak. Az épületek falai pedig repedeznek a rezgéstől. A templomot pár éve megerősítették, de most újra dolgoznak rajta.

Láthatjuk, hogy újabb felújítás van, de ha ez így marad, akkor ez ilyen nesze semmi, fogd meg jól beruházás

- folytatta a polgármester.

Mint mondta, az ingatlanokban is lehet érezni a rezgéseket, a hajnali nagy forgalomban pedig szinte mindig felébrednek.

A helyiek elmondása szerint 50 éve már szó volt elkerülő út építéséről, de abból nem lett semmi. Sokszor télen napokig vannak elzárva, mert a dombokon elakadnak a kamionok. A ladiak azt is elmondták, hogy a megnövekedett forgalom miatt a balesetek is gyakoriak. Utoljára egy kamion letért az úttestről és a domboldalon kötött ki.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

közlekedés

kamion

baleset