Kész rémálom: kamionok tartják rettegésben a somogyi falut

HelloVidék   
  Megosztom
Kész rémálom: kamionok tartják rettegésben a somogyi falut

Egyre tarthatatlanabb a helyzet a Somogy Vármegyei Lad nevű faluban. Ugyan tiltott az átmenő forgalom a 20 tonna feletti teherautóknak, a sofőrök erre mégis fittyet hánynak.

Az utóbbi időben jelentősen megsokasodott a balesetek száma a környéken, télen pedig sokszor napokig járhatatlan az út a faluban, mert az emelkedőn elakadnak a hóban a kamionok - számolt be róla az ATV Híradó.

A helyiek szerint leginkább a hajnali órákban indulnak tömegesen a kamionok a településen, mert abban bíznak, hogy a korai időben nem ütköznek ellenőrzésbe. A polgármester azt mondta, hogy nagyon bíztak a korlátozó táblákban, amelyek kitiltották az átmenő forgalmat.

Eddig védve éreztük magunkat, mert húsztonnás korlátozó tábla volt kirakva. Azt gondoltuk, hogy ez mentesség és jól tudjuk majd kezelni

- mondta az ATV-nek Pirosné Tamás Krisztina polgármester.

A korlátozással azonban nem sokat foglalkoznak a kamionok vezetői. Ezen nem is kell csodálkozni, hiszen 30-40 km-t spórolnak meg Kaposvár és a 6-os út között, ha erre járnak. Az épületek falai pedig repedeznek a rezgéstől. A templomot pár éve megerősítették, de most újra dolgoznak rajta.

Láthatjuk, hogy újabb felújítás van, de ha ez így marad, akkor ez ilyen nesze semmi, fogd meg jól beruházás

- folytatta a polgármester.

Mint mondta, az ingatlanokban is lehet érezni a rezgéseket, a hajnali nagy forgalomban pedig szinte mindig felébrednek.

A helyiek elmondása szerint 50 éve már szó volt elkerülő út építéséről, de abból nem lett semmi. Sokszor télen napokig vannak elzárva, mert a dombokon elakadnak a kamionok. A ladiak azt is elmondták, hogy a megnövekedett forgalom miatt a balesetek is gyakoriak. Utoljára egy kamion letért az úttestről és a domboldalon kötött ki.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

közlekedés

kamion

baleset