Forrnak az indulatok Csókakőn: olyat húzott egy házaspár, amire senki sem gondolt volna

HelloVidék   
  Megosztom
Forrnak az indulatok Csókakőn: olyat húzott egy házaspár, amire senki sem gondolt volna

Meglehetősen bonyolult, és kellemetlen helyzet állt elő Csókakőn, ahol egy házaspár azért zárt le egy közutat, mert zavarta őket, hogy átmegy a telkükön. Az ügyben több per is folyamatban van.

A történet még 2018-ban kezdődött, amikor egy pár megvásárolta azt a Móra Ferenc utcai telket, amelyen évtizedek óta keresztül megy egy út. Ezen közlekednek többek között a környéken élők, valamint a hétvégi házzak tulajdonsoai is - írja a FEOL.

Illetve, már csak közlekedtek, mivel az említett telek tulajdonosai – többek szerint mindenféle előzetes bejelentés nélkül – július végén, egyik napról a másikra lezárták az utat. Egészen pontosan lelakatolták azt a kaput, amit az elmúlt években oda építettek.

Az utat lezáró tulajdonosok a lap megkeresésére azt írták, 2018-ban vásárolták meg a szóban forgó ingatlant, 2019 tavaszán keresték meg először a helyi önkormányzatot azzal a kéréssel, hogy szeretnék az ingatlanunkat úgy használni, mint azt bárki más megteheti a saját magántulajdonával kapcsolatban.

A helyieknek azóta kerülőt kell tenniük: a kényelmes aszfaltút helyett több többnyire murvás, világítás nélküli keskeny utcákon, hogy hazajussanak.

Az ügyben több per is folyamatban van, és a tulajdonosok egy ideje már fenyegetőztek az út lezárásával, de egészen eddig ez nem történt meg. Hogy mi váltotta ki a már korábban elkészült kapu július végi bezárását, senki nem tudja.

Amikor július végén megtörtént az utca konkrét lezárása, a polgármester is ott volt a helyszínen, amikor a Balassa utcai lakók által tett feljelentés nyomán kiérkező rendőrök közúti közlekedés elleni bűncselekmény miatt felvették az adatokat. Ezzel egy időben az önkormányzat is indított birtokvédelmi eljárást, amit azonban elvesztett.

Az önkormányzatnak egyébként nem kötelessége a lezárt úthoz hasonló minőségű új utat építeni. Arról nem is beszélve, hogy ennek költsége akár több száz millió forintra rúghat. Az önkormányzatnak csupán a meglévő utak karbantartása, azaz állapotuk fenntartása a feladata.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

lezárás

út

per