Megdöbbentő: kiderült, mennyit keresnek a Wolt ételfutárok a vidéki nagyvárosokban

HelloVidék   
  Megosztom
Megdöbbentő: kiderült, mennyit keresnek a Wolt ételfutárok a vidéki nagyvárosokban

A Wolt partner futárok szeptember 18-án sztrájkkal léptek fel a cég etikátlan bánásmódjával szemben: míg korábban sokan irigyelték tőlük a jól fizető álommelót, most menekülnek az alkalmazottak az alacsony díjazás elől.

A százfős pécsi futársztrájk célja az volt, hogy az alkalmazottak felhívják a nagyközönség figyelmét a futárszolgálat inkorrekt cégpolitikájára. A vidéki futárok fizetése a tavalyi évhez képest mindössze a felére csökkent: idén már csak nettó 500 forintos órabérért szállítják ki a rendeléseket. A cég folyamatosan új alkalmazottakat csalogat a hálózatba, így tudja a platform fenntartani az alkalmazottak részéről etikátlanul alacsonynak vélt díjazást – hívja fel rá a figyelmet a Magyar Országos Futár Képviselet.

Frissítés! (2023.09.25. 19:53)

Cikkünk megjelenése után az alábbi nyilatkozatot juttatta el szerkesztőségünknek a Wolt Magyarország; a reakciót változtatás nélkül közöljük:

Szeretnénk tisztázni, hogy a cikkben megjelentekkel ellentétben a Wolt futár partnerei nem a cég alkalmazottjai, hanem szerződéses kapcsolatban vannak a Wolt Magyarország Kft.-vel. Futár partnereink bérezése nem óradíjas alapon történik, hanem a feladatok (kiszállítások) teljesítése esetén, és mivel rájuk van bízva, milyen feladatot fogadnak vagy utasítanak el, vagy hogy mikor szeretnének kiszállításokat végezni, megtévesztő fix óradíjakról beszélni. Mindig nyitottak vagyunk a párbeszédre, többek között ezért is tartunk negyedévente elégedettségi felmérést futár partnereink körében, de természetesen a mindennapi visszajelzéseket is figyeljük és figyelembe vesszük.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

wolt

wolt futár

otthon

munka

fizetés

sztrájk