Megdöbbentő: kiderült, mennyit keresnek a Wolt ételfutárok a vidéki nagyvárosokban

HelloVidék   
  Megosztom
Megdöbbentő: kiderült, mennyit keresnek a Wolt ételfutárok a vidéki nagyvárosokban

A Wolt partner futárok szeptember 18-án sztrájkkal léptek fel a cég etikátlan bánásmódjával szemben: míg korábban sokan irigyelték tőlük a jól fizető álommelót, most menekülnek az alkalmazottak az alacsony díjazás elől.

A százfős pécsi futársztrájk célja az volt, hogy az alkalmazottak felhívják a nagyközönség figyelmét a futárszolgálat inkorrekt cégpolitikájára. A vidéki futárok fizetése a tavalyi évhez képest mindössze a felére csökkent: idén már csak nettó 500 forintos órabérért szállítják ki a rendeléseket. A cég folyamatosan új alkalmazottakat csalogat a hálózatba, így tudja a platform fenntartani az alkalmazottak részéről etikátlanul alacsonynak vélt díjazást – hívja fel rá a figyelmet a Magyar Országos Futár Képviselet.

Frissítés! (2023.09.25. 19:53)

Cikkünk megjelenése után az alábbi nyilatkozatot juttatta el szerkesztőségünknek a Wolt Magyarország; a reakciót változtatás nélkül közöljük:

Szeretnénk tisztázni, hogy a cikkben megjelentekkel ellentétben a Wolt futár partnerei nem a cég alkalmazottjai, hanem szerződéses kapcsolatban vannak a Wolt Magyarország Kft.-vel. Futár partnereink bérezése nem óradíjas alapon történik, hanem a feladatok (kiszállítások) teljesítése esetén, és mivel rájuk van bízva, milyen feladatot fogadnak vagy utasítanak el, vagy hogy mikor szeretnének kiszállításokat végezni, megtévesztő fix óradíjakról beszélni. Mindig nyitottak vagyunk a párbeszédre, többek között ezért is tartunk negyedévente elégedettségi felmérést futár partnereink körében, de természetesen a mindennapi visszajelzéseket is figyeljük és figyelembe vesszük.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

wolt

wolt futár

otthon

munka

fizetés

sztrájk