Most érkezett! 5-ös erősségű földrengés volt, sok magyar városban is érezni lehetett

HelloVidék   
  Megosztom
Most érkezett! 5-ös erősségű földrengés volt, sok magyar városban is érezni lehetett

A Richter-skála szerinti 5-ös magnitúdójú földrengés volt Szlovákiában, a Kassától körülbelül 60 kilométerre található Sztropkó közelében. A földmozgást több magyarországi településen is érezték, de károkról eddig nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.

Az amerikai földtani intézet (USGS) oldala szerint helyi idő alapján 20:23-kor a Richter-skála szerinti 5-ös magnitúdójú földrengés volt a Kassától körülbelül 60 kilométerre található Sztropkó közelében. Az USGS szerint nemcsak Szlovákiában, hanem nálunk, Lengyelországban, Romániában és Ukrajnában is lehetett érezni a földrengést.

A Szlovákiában észlelt természeti jelenségről természetesen a magyar katasztrófavédelem is beszámolt. A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának közleménye szerint október 9-én, helyi idő szerint 20:23 perckor 5,0-s magnitúdójú földrengés keletkezett Szlovákiában, Kassától mintegy hatvan kilométerre.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

földrengés

földrengés magyarországon

földrengések

katasztrófa

katasztrófavédelem

miskolc

természeti jelenség