Maradnak a rezsicsökkentett árak a fűtésszezonban: ennyien tartoznak a védett sávba

MTI   
  Megosztom
Maradnak a rezsicsökkentett árak a fűtésszezonban: ennyien tartoznak a védett sávba

Magyarország felkészült a hidegebb hónapokban megnövekvő energiaigények biztonságos kiszolgálására: az október közepén induló fűtési szezonban a lakossági távhőszolgáltatás rezsicsökkentett díjai nem változnak.

Az ellátás zavartalanságát garantálja a már betárolt gázkészlet mennyisége is – szögezte le az Energiaügyi Minisztérium (EM). Közleményük szerint a kormány megőrzi az átlagfogyasztásig fenntartott rezsicsökkentést. A hazai lakossági felhasználók, tartósan Európában, a legolcsóbban jutnak villamos energiához és földgázhoz.

Az Energiaügyi Minisztérium a közelmúltban országos szinten egységesítette a nettó gázdíjakat: a lépésnek köszönhetően az elosztói területek többségénél kismértékben még csökkentek is az átlagfogyasztásig fizetendő rezsivédett földgázárak. A távfűtéssel ellátott háztartások díjai nem változnak, miközben az intézményi felhasználók októbertől a tavaly év végi áraik negyedét fizethetik. Az EM közleményéből kiderül, hogy az ellátást a téli hónapokban a betárolt jelentős mennyiségű, 6,3 milliárd köbméteres gázkészlet garantálja.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

fűtésszezon

rezsi

távfűtés

otthon

ősz

rezsicsökkentés