Kiakadtak a szülők: döbbenet, mi zajlik ebben a vidéki iskolában

HelloVidék   
  Megosztom
Kiakadtak a szülők: döbbenet, mi zajlik ebben a vidéki iskolában

Akkora a tanárhiány egy szigetszentmiklósi iskolában, hogy van, hogy a tornatanár tartja a fizikaórát, ezt azonban szakszerű helyettesítésként kell beírni az elektronikus naplóba.

Hamis adatok szerepelhetnek a KRÉTA rendszerben egy szigetszentmiklósi iskolában. A Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ azt közölte az RTL Híradóval, hogy ők minden feladatot ellátnak.

Egy szülő szerint hiába kezdődött el több mint 2 hónapja a tanév a szigetszentmiklósi Kardos István Általános Iskola és Gimnáziumban is, vannak diákok, akiknek alig van jegyük. Az apuka szerint ennek az az oka, hogy komoly pedagógushiány van az iskolában.

Testnevelő tanár tartott például fizika órát, vagy éppen énektanár magyart. Mással foglalkoznak, előveszik a tankönyvet és azt mondják, hogy olvassatok ebből

– panaszolta.

Már az előző tanév végén is sokan hiányoztak az iskolából: fizika, matematika, angol, kémia és biológia szakos pedagógust is kerestek. Az erről szóló hirdetést egy másik szülő küldte el a Híradónak.

A helyzet azóta tovább romlott. Az iskola egyik tanára szerint a felmondási hullám a pedagógusok új jogállásáról szóló törvény, az úgynevezett státusztörvény megszavazása után gyorsult fel. A legtöbb üres álláshelyre nyugdíjas vagy részmunkaidőben dolgozó tanárok jöttek. De így is vannak betöltetlen helyek. Ezt a dolgozók egymás között osztották el, emiatt sokan túlóráznak.

Durván nagy mértékű az áttanítás. Alsó tagozatos kollégák tanítanak felső tagozaton, felső tagozatos kolléga gimnáziumban, gimnáziumi tanárok pedig letanítanak felső tagozatra. Keresztül-kasul próbáljuk elfedni a hiányzó kollégákat. Ez azt jelenti, hogy kémiát nem kémia szakosok tanítanak, informatikát nem a megfelelő emberek tanítják

– sorolta az iskola egy névtelenséget kérő tanára.

Azt is hozzátette, hogy például a biológiai fakultációsoknak egy másik, környékbeli iskolába kell átjárniuk. De sokan lemorzsolódtak, szeptember óta ugyanis legalább ötször változott már az órarendjük.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

iskola

szigetszentmiklós

tanár