Kiakadtak a szülők: döbbenet, mi zajlik ebben a vidéki iskolában

HelloVidék   
  Megosztom
Kiakadtak a szülők: döbbenet, mi zajlik ebben a vidéki iskolában

Akkora a tanárhiány egy szigetszentmiklósi iskolában, hogy van, hogy a tornatanár tartja a fizikaórát, ezt azonban szakszerű helyettesítésként kell beírni az elektronikus naplóba.

Hamis adatok szerepelhetnek a KRÉTA rendszerben egy szigetszentmiklósi iskolában. A Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ azt közölte az RTL Híradóval, hogy ők minden feladatot ellátnak.

Egy szülő szerint hiába kezdődött el több mint 2 hónapja a tanév a szigetszentmiklósi Kardos István Általános Iskola és Gimnáziumban is, vannak diákok, akiknek alig van jegyük. Az apuka szerint ennek az az oka, hogy komoly pedagógushiány van az iskolában.

Testnevelő tanár tartott például fizika órát, vagy éppen énektanár magyart. Mással foglalkoznak, előveszik a tankönyvet és azt mondják, hogy olvassatok ebből

– panaszolta.

Már az előző tanév végén is sokan hiányoztak az iskolából: fizika, matematika, angol, kémia és biológia szakos pedagógust is kerestek. Az erről szóló hirdetést egy másik szülő küldte el a Híradónak.

A helyzet azóta tovább romlott. Az iskola egyik tanára szerint a felmondási hullám a pedagógusok új jogállásáról szóló törvény, az úgynevezett státusztörvény megszavazása után gyorsult fel. A legtöbb üres álláshelyre nyugdíjas vagy részmunkaidőben dolgozó tanárok jöttek. De így is vannak betöltetlen helyek. Ezt a dolgozók egymás között osztották el, emiatt sokan túlóráznak.

Durván nagy mértékű az áttanítás. Alsó tagozatos kollégák tanítanak felső tagozaton, felső tagozatos kolléga gimnáziumban, gimnáziumi tanárok pedig letanítanak felső tagozatra. Keresztül-kasul próbáljuk elfedni a hiányzó kollégákat. Ez azt jelenti, hogy kémiát nem kémia szakosok tanítanak, informatikát nem a megfelelő emberek tanítják

– sorolta az iskola egy névtelenséget kérő tanára.

Azt is hozzátette, hogy például a biológiai fakultációsoknak egy másik, környékbeli iskolába kell átjárniuk. De sokan lemorzsolódtak, szeptember óta ugyanis legalább ötször változott már az órarendjük.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

iskola

szigetszentmiklós

tanár