Különleges biztonsági rendszert kapott a gödöllői kastély: vajon mit rejtegethetnek?

HelloVidék   
  Megosztom
Különleges biztonsági rendszert kapott a gödöllői kastély: vajon mit rejtegethetnek?

A Gödöllői Királyi Kastély hatékonyabb biztonsági intézkedéseket vezet be a hőkamerás technológia segítségével. A kastély biztonsági rendszerét évek óta korszerűsítik, a hőkamerás szolgáltatást pedig a németországi múzeumok jó példája nyomán vezették be Gödöllőn is.

Az elmúlt három év során az Elektronika Vonala Vagyonvédelem szakembereivel folyamatosan korszerűsítették a régi biztonsági rendszert, hogy a kiállításokra érkező látogatók számára is minél biztonságosabb környezetet teremthessenek. A rendszer érzékelői mára nagyjából a kastély teljes egészét lefedik.

Csalami János, biztonságtechnikai tanácsadó, valamint az Elektronika Vonala Vagyonvédelem és az EVS Holding alapítója elmondta, a fejlesztés fő célja a megelőzés, hogy ne csak a betöréseket, hanem más veszélyeket is időben észleljenek, és megelőzzék azok kialakulását.

A kastélyban alkalmazott rendszer példa lehet más hasonló intézmények és otthonok számára is, ahol a biztonság kiemelten fontos szempont. A modern technológia bevezetése révén a kastély továbbra is biztonságos környezetet kínál mind a látogatóknak, mind az ott dolgozóknak.

A biztonságtechnikában legyen szó akármilyen épületről, a megelőzés az egyik legfontosabb! Nem elég akkor cselekedni, amikor már a nyakunkon a baj, kiemelten fontos, hogy előre gondolkodjunk. Ez a közelmúltbeli eset is arra hívja fel a figyelmet, hogy ne csak a betörésekre készüljünk fel, de az ehhez hasonló veszélyhelyzetekre is, hiszen az otthonunkban is bármikor keletkezhet tűzkár

- árulta el Csalami János.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

kastély

gödöllő

védelem