Különleges biztonsági rendszert kapott a gödöllői kastély: vajon mit rejtegethetnek?

HelloVidék   
  Megosztom
Különleges biztonsági rendszert kapott a gödöllői kastély: vajon mit rejtegethetnek?

A Gödöllői Királyi Kastély hatékonyabb biztonsági intézkedéseket vezet be a hőkamerás technológia segítségével. A kastély biztonsági rendszerét évek óta korszerűsítik, a hőkamerás szolgáltatást pedig a németországi múzeumok jó példája nyomán vezették be Gödöllőn is.

Az elmúlt három év során az Elektronika Vonala Vagyonvédelem szakembereivel folyamatosan korszerűsítették a régi biztonsági rendszert, hogy a kiállításokra érkező látogatók számára is minél biztonságosabb környezetet teremthessenek. A rendszer érzékelői mára nagyjából a kastély teljes egészét lefedik.

Csalami János, biztonságtechnikai tanácsadó, valamint az Elektronika Vonala Vagyonvédelem és az EVS Holding alapítója elmondta, a fejlesztés fő célja a megelőzés, hogy ne csak a betöréseket, hanem más veszélyeket is időben észleljenek, és megelőzzék azok kialakulását.

A kastélyban alkalmazott rendszer példa lehet más hasonló intézmények és otthonok számára is, ahol a biztonság kiemelten fontos szempont. A modern technológia bevezetése révén a kastély továbbra is biztonságos környezetet kínál mind a látogatóknak, mind az ott dolgozóknak.

A biztonságtechnikában legyen szó akármilyen épületről, a megelőzés az egyik legfontosabb! Nem elég akkor cselekedni, amikor már a nyakunkon a baj, kiemelten fontos, hogy előre gondolkodjunk. Ez a közelmúltbeli eset is arra hívja fel a figyelmet, hogy ne csak a betörésekre készüljünk fel, de az ehhez hasonló veszélyhelyzetekre is, hiszen az otthonunkban is bármikor keletkezhet tűzkár

- árulta el Csalami János.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

kastély

gödöllő

védelem