Befejeződött a Holt-Tisza rekonstrukciója: a helyi lakosok járhatatlan utcákra panaszkodnak

HelloVidék   
  Megosztom
Befejeződött a Holt-Tisza rekonstrukciója: a helyi lakosok járhatatlan utcákra panaszkodnak

Rendezik az utcákat a gyálai Holt-Tisza rehabilitációja után. Ennek köszönhetően hamarosan visszaáll a régi rend azokban az utcákban, amelyek érintettek voltak a gyálai Holt-Tisza rehabilitációja miatt. Ilyen többek között a Muslinca utca is, amelynek járhatatlanságára is panaszkodtak.

Most már újra egybefüggővé vált a holtág 18 kilométeres szakasza.

A gyálaréti Holt-Tisza rekonstrukciós munkálatai miatt sajnos a Muslinca utca még mindig járhatatlan

– panaszolta Szűcs Istvánné.

A helyi lakos jelzése nyomán a Delmagyar.hu megkereste Kozák Pétert, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Ativizig) igazgatóját, akinél arról érdeklődtek, hogy mikorra várható a Muslinca utca helyreállítása. Az igazgató gyorsan rávágta a telefonban, hogy haladéktalanul, hiszen folyamatban van a munkálatok befejezte után az érintett utcák rendbetétele is. Leszögezte azonban, hogy a projektben vállaltak szerint állapotjavítást nem végeznek az utakon, azokat csakis abba az állapotba állítják vissza, amilyenben a Holt-Tisza rehabilitációja előtt voltak.

A projekt előtti állapotot állítják vissza

A projekt megkezdése előtt rögzítették, hogy melyik utca milyen állapotban volt, annak megfelelően állítják vissza a rendet a Muslinca utcában is. Emellett Kozák Péter kitért arra is, hogy a Holt-Tiszához kapcsolódóan fontos tudni, hogy két projekt valósult meg, ebből az egyiket már készre jelentették és átadták, míg a másik átadása folyamatban van, ezzel pedig teljesen lezárulnak a rehabilitáció.

Szeptember végén készült el az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság által alkotott konzorcium a gyálai holtág 3 kilométeres szakaszának kikotrásával, valamint megtörtént a mederrendezés, illetve átalakították a Hattyasi szivattyútelepet is, de új vízkormányzó műveket is építettek, a régieket pedig felújították, ezzel helyreállították a természetes folyásirányt. Ez volt az egyik projekt, míg a másik program részeként a holtág Feketevíz elnevezésű, mintegy 3 kilométeres szakaszát hozzák rendbe. Az említett szakasz állapota az elmúlt évtizedekben az ipari, illetve kommunális szennyvíz bevezetése miatt rendkívül leromlott. Ennek a területnek a kármentesítése egy másik, 4,5 milliárd forintos költségvetésű projekt keretében valósul meg.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

holt tisza

tisza

gyálai holt-tisza

rekonstrukció

otthon

utcák