Befejeződött a Holt-Tisza rekonstrukciója: a helyi lakosok járhatatlan utcákra panaszkodnak

HelloVidék   
  Megosztom
Befejeződött a Holt-Tisza rekonstrukciója: a helyi lakosok járhatatlan utcákra panaszkodnak

Rendezik az utcákat a gyálai Holt-Tisza rehabilitációja után. Ennek köszönhetően hamarosan visszaáll a régi rend azokban az utcákban, amelyek érintettek voltak a gyálai Holt-Tisza rehabilitációja miatt. Ilyen többek között a Muslinca utca is, amelynek járhatatlanságára is panaszkodtak.

Most már újra egybefüggővé vált a holtág 18 kilométeres szakasza.

A gyálaréti Holt-Tisza rekonstrukciós munkálatai miatt sajnos a Muslinca utca még mindig járhatatlan

– panaszolta Szűcs Istvánné.

A helyi lakos jelzése nyomán a Delmagyar.hu megkereste Kozák Pétert, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Ativizig) igazgatóját, akinél arról érdeklődtek, hogy mikorra várható a Muslinca utca helyreállítása. Az igazgató gyorsan rávágta a telefonban, hogy haladéktalanul, hiszen folyamatban van a munkálatok befejezte után az érintett utcák rendbetétele is. Leszögezte azonban, hogy a projektben vállaltak szerint állapotjavítást nem végeznek az utakon, azokat csakis abba az állapotba állítják vissza, amilyenben a Holt-Tisza rehabilitációja előtt voltak.

A projekt előtti állapotot állítják vissza

A projekt megkezdése előtt rögzítették, hogy melyik utca milyen állapotban volt, annak megfelelően állítják vissza a rendet a Muslinca utcában is. Emellett Kozák Péter kitért arra is, hogy a Holt-Tiszához kapcsolódóan fontos tudni, hogy két projekt valósult meg, ebből az egyiket már készre jelentették és átadták, míg a másik átadása folyamatban van, ezzel pedig teljesen lezárulnak a rehabilitáció.

Szeptember végén készült el az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság által alkotott konzorcium a gyálai holtág 3 kilométeres szakaszának kikotrásával, valamint megtörtént a mederrendezés, illetve átalakították a Hattyasi szivattyútelepet is, de új vízkormányzó műveket is építettek, a régieket pedig felújították, ezzel helyreállították a természetes folyásirányt. Ez volt az egyik projekt, míg a másik program részeként a holtág Feketevíz elnevezésű, mintegy 3 kilométeres szakaszát hozzák rendbe. Az említett szakasz állapota az elmúlt évtizedekben az ipari, illetve kommunális szennyvíz bevezetése miatt rendkívül leromlott. Ennek a területnek a kármentesítése egy másik, 4,5 milliárd forintos költségvetésű projekt keretében valósul meg.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

holt tisza

tisza

gyálai holt-tisza

rekonstrukció

otthon

utcák