Teljes erőbedobással támad az ónos eső: itt várható a legnagyobb veszély

MTI   
  Megosztom
Teljes erőbedobással támad az ónos eső: itt várható a legnagyobb veszély

Csütörtök estig a legtöbb - akár öt millimétert is meghaladó - ónos csapadékra a Dunakanyar, valamint Nógrád és a Mátra térségében lehet számítani - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hozzátették: éjszaka, ahogy enyhül az idő, egyre északkeletebbre, Borsod irányába tolódik az ónos csapadékkal érintett terület.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben azt írták, csütörtökön délnyugat felől egyre több felé várható csapadék, az ország nagyobb részén esőre lehet számítani, de délelőtt a Dunántúli-középhegység területén előfordulhat átmeneti ónos eső, a magasabban fekvő részeken akár jelentős mennyiség is eshet.

Északkeleten havazás várható

Az ország északkeleti harmadán ugyanakkor kezdetben havazni fog, ami délután, este délnyugat felől egyre nagyobb területen fagyott esőbe, ónos esőbe, végül esőbe válthat. Legtovább az északi, északkeleti határ közelében tarthat ki a havazás, az Északi-középhegység, Észak-Szabolcs, valamint a Dunakanyar térségében általában 5-15 centiméter friss hó hullhat, de lokálisan akár 15 centiméternél több is összegyűlhet. A főváros térségében is kialakulhat kora délutánig több centiméteres hótakaró.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a halmazállapot-váltás határa, a várható csapadékfajták területi kiterjedése és mennyisége nehezen előrejelezhető, az időjárási helyzet függvényében ónos esőre piros riasztás is kiadhatnak.

Kiadták a másodfokú figyelmeztetést

A meteorológiai szolgálat a tartós, többórás ónos eső veszélye miatt csütörtökre Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest vármegye területére másodfokú figyelmeztetést adott ki. Gyenge ónos eső miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Veszprém, Zala vármegyék területén. Az előrejelzés szerint az Alföldön egy nyugat-kelet irányú sávban jelentős, területi átlagban 20 millimétert meghaladó mennyiségű eső eshet csütörtök éjfélig, de pénteken további tartós, kiadós eső várható.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

omsz

időjárás

időjárás előrejelzés

havazás

ónos eső

otthon

veszély