Halálos lakástűz Gerendáson: egy ilyen készülékkel megelőzhető lett volna a baj

HelloVidék   
  Megosztom
Halálos lakástűz Gerendáson: egy ilyen készülékkel megelőzhető lett volna a baj

Csütörtökön kora délután érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem ügyeletére, amely szerint Gerendáson egy holttestet és egy kialudt tűz nyomait találták meg. A Jókai utcában, egy nyolcvan négyzetméteres parasztház tíz négyzetméteres nyári konyhájában volt tűz.

Egy hűtőszekrény, egy konyhaszekrény, egy sparhelt és ezek környezete égett. Az épületben egy idős nő vesztette életét. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az épületet, tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás során tárják fel.

A tűzesetek áldozatai gyakran egyedül élő idős emberek. Egy füstérzékelő a hangos sípolásával felhívja az ember figyelmét a veszélyre, így megelőzhetőek a füstmérgezések és a hasonló tragédiák. Egyedül élő idős szeretteinknek érdemes füstérzékelőt is ajándékozni karácsonyra – hívja fel rá a figyelmet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

orfk

katasztrofavédelem

lakástűz

füstmérgezés

füstérzékelő