Katasztrófa a Balatonnál: hosszú szakaszon szakadt le a löszfal, lezárták az utat is

HelloVidék   
  Megosztom
Katasztrófa a Balatonnál: hosszú szakaszon szakadt le a löszfal, lezárták az utat is

A korábban kiépített védműnek köszönhetően az omladék nem tudott kárt okozni az ott élők vagyontárgyaiban. A passzív védelmi rendszer megakadályozta, hogy a most leszakadt törmelék az útra omoljon.

A leguruló több tonnás leszakadás egy fát döntött ki és tönkretette az omladékfogó rendszert – írják Balatonföldvár holnapján. Csapadékos időben a partfal erőteljesebb károsodásnak van kitéve és nő az omladék leszakadásának valószínűsége is. A városvezetés folyamatosan, több ütemben végezteti el a Kemping utcai löszfal stabilizációját az ott lakók személyi és vagyoni biztonsága érdekében.

Az érintett Kemping utcai útszakasz és a peremvonalon található gyalogos ösvény lezárásra került. A Kemping utcai lakók bejutása az ingatlanokba a kiépített parkolón keresztül megoldott. A város vezetősége kéri, hogy a helyiek a lehető legnagyobb körültekintéssel közlekedjenek. Az önkormányzat folyamatosan figyelemmel kíséri a partfal állapotát. A helyreállításra vis maior pályázatot nyújt be az önkormányzat.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

balatonföldvár

balaton

otthon

katasztrófa

önkormányzat