Katasztrófa a Balatonnál: hosszú szakaszon szakadt le a löszfal, lezárták az utat is

HelloVidék   
  Megosztom
Katasztrófa a Balatonnál: hosszú szakaszon szakadt le a löszfal, lezárták az utat is

A korábban kiépített védműnek köszönhetően az omladék nem tudott kárt okozni az ott élők vagyontárgyaiban. A passzív védelmi rendszer megakadályozta, hogy a most leszakadt törmelék az útra omoljon.

A leguruló több tonnás leszakadás egy fát döntött ki és tönkretette az omladékfogó rendszert – írják Balatonföldvár holnapján. Csapadékos időben a partfal erőteljesebb károsodásnak van kitéve és nő az omladék leszakadásának valószínűsége is. A városvezetés folyamatosan, több ütemben végezteti el a Kemping utcai löszfal stabilizációját az ott lakók személyi és vagyoni biztonsága érdekében.

Az érintett Kemping utcai útszakasz és a peremvonalon található gyalogos ösvény lezárásra került. A Kemping utcai lakók bejutása az ingatlanokba a kiépített parkolón keresztül megoldott. A város vezetősége kéri, hogy a helyiek a lehető legnagyobb körültekintéssel közlekedjenek. Az önkormányzat folyamatosan figyelemmel kíséri a partfal állapotát. A helyreállításra vis maior pályázatot nyújt be az önkormányzat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

balatonföldvár

balaton

otthon

katasztrófa

önkormányzat