Ismét füstölt a rejtélyes szemét a balatoni településen: mégis mi folyik itt?

HelloVidék   
  Megosztom
Ismét füstölt a rejtélyes szemét a balatoni településen: mégis mi folyik itt?

Újra füstölt a rejtélyes balatonakarattyai gödörben összehordott szemét. A helyiek szerint hiába tud a problémáról minden érintett hatóság két éve, egyelőre nincs megoldás. A lakosok szerint a kormányhivatal a rendőrségre vár.

Hiába a hideg, és a fagy, újra füstölt a balatonakarattyán lévő hatalmas gödör. Az RTL Híradója először még nyáron számolt be róla, hogy pár száuz méterre a Balatontól az akarattyai magasparton egy volt homokbánya helyén, hatalmas területen szúrós szagú füst ömlik ki a földből - számolt be róla az RTL.

Az ügyben a kormányhivatal felfüggesztette a vizsgálatát, mert a rendőrség is nyomoz. Ők viszont egyszer már bizonyíték hiányában abbahagyták a nyomozást, a területet éveken át bérlő önkormányzat pedig hallgat.

Az LMP a belügyminiszterhez fordul, hogy azonnal intézkedjen. A zöldpárt feljelentést is tett, amihez rengeteg fényképet is csatoltak arról, hogy milyen teherautók hordták a környékbeli építkezésekről a sittet, és a veszélyes hulladékot.

Az RTL szerint az akarattyai önkormányzat vezetője Matolcsy György jegybankelnök volt felesége majdnem hét éven keresztűl bérelte a területet. A kormányhivatal korábban megállapította, hogy ez alatt az idő alatt került oda az illegális hulladék.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

gödör

füst

balaton