Ismét füstölt a rejtélyes szemét a balatoni településen: mégis mi folyik itt?

HelloVidék   
  Megosztom
Ismét füstölt a rejtélyes szemét a balatoni településen: mégis mi folyik itt?

Újra füstölt a rejtélyes balatonakarattyai gödörben összehordott szemét. A helyiek szerint hiába tud a problémáról minden érintett hatóság két éve, egyelőre nincs megoldás. A lakosok szerint a kormányhivatal a rendőrségre vár.

Hiába a hideg, és a fagy, újra füstölt a balatonakarattyán lévő hatalmas gödör. Az RTL Híradója először még nyáron számolt be róla, hogy pár száuz méterre a Balatontól az akarattyai magasparton egy volt homokbánya helyén, hatalmas területen szúrós szagú füst ömlik ki a földből - számolt be róla az RTL.

Az ügyben a kormányhivatal felfüggesztette a vizsgálatát, mert a rendőrség is nyomoz. Ők viszont egyszer már bizonyíték hiányában abbahagyták a nyomozást, a területet éveken át bérlő önkormányzat pedig hallgat.

Az LMP a belügyminiszterhez fordul, hogy azonnal intézkedjen. A zöldpárt feljelentést is tett, amihez rengeteg fényképet is csatoltak arról, hogy milyen teherautók hordták a környékbeli építkezésekről a sittet, és a veszélyes hulladékot.

Az RTL szerint az akarattyai önkormányzat vezetője Matolcsy György jegybankelnök volt felesége majdnem hét éven keresztűl bérelte a területet. A kormányhivatal korábban megállapította, hogy ez alatt az idő alatt került oda az illegális hulladék.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

gödör

füst

balaton