Riasztó felmérés látott napvilágot: kiderült, mennyit szánnak a magyarok idén ajándékokra

HelloVidék   
  Megosztom
Riasztó felmérés látott napvilágot: kiderült, mennyit szánnak a magyarok idén ajándékokra

Kevesebb jut idén karácsonyi ajándékokra, és sokan a menün is spórolnak a magas árak miatt. A szakértők szerint a kiskereskedelmi forgalom az ünnepi időszak ellenére sem tér magához decemberben.

Két héttel karácsony előtt lassan célegyenesbe ér az ajándékok vásárlása és az ünnepi fogások hozzávalóinak beszerzése. A készülődést ugyanakkor beárnyékolja, hogy idén jelentősen visszaesett a fizetések értéke, ami a fogyasztási kedvet is visszavetette - számolt be róla az ATV.

A cég vezetője az ATV híradójának azt mondta: nem számítanak idén olyan kiemelkedő eredményre, mint tavaly, mert sokkal akcióérzékenyebbek lettek az emberek. A fotózás nagyon nagy pofont kapott, a számítástechnika és a telekommunikáció kicsit visszaesett, mint ahogy a televíziózás is.

Az ajándékok mellett a karácsonyi menü összeállítása a legfontosabb kérdés. Az árak emelkedése miatt az elmúlt hónapokban ugyan visszaesett a kiskereskedelmi forgalom, az üzletek mégis arra számítanak, hogy az akciók jó hatással lesznek a forgalomra.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

karácsony

felmérés

ajándék