Kiadták a veszélyjelzést: brutális, mekkora eső zúdul erre az országrészre

MTI   
  Megosztom
Kiadták a veszélyjelzést: brutális, mekkora eső zúdul erre az országrészre

Dunántúl délnyugati részein lokálisan 40-50 milliméter csapadék is hullhat szerdán - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták, kiterjedt csapadékzóna képződött az ország felett, abból szerdán országszerte jelentős mennyiségű eső várható. Az északi, északnyugati országrész kivételével a napi csapadék mennyisége területi átlagban várhatóan meghaladja a 20 millimétert, míg az ország déli felén a 30 millimétert is.

A Dunántúl délnyugati részein lokálisan 40-50 milliméter csapadékösszeg sem kizárt

- tették hozzá, megjegyezve, csütörtökre csökken a csapadékhajlam.

A meteorológiai szolgálat Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy, Tolna, Zala vármegye területére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki, ezeken a területeken egy nap alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat szerdán.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

omsz

veszély

veszélyjelzés

esőzés

meteorológia

otthon

dunánntúl