Kiakadtak a helyiek: mérgező víz folyik a csapból ezen a vidéki településen

HelloVidék   
  Megosztom
Kiakadtak a helyiek: mérgező víz folyik a csapból ezen a vidéki településen

Hétfő óta csak a lajtos kocsiból hozott vízből lehet főzni és inni Akasztón, mert növényvédőszer került az ivóvíz rendszerbe. A helyieknek napi három liter a fejadag, ám a lakosok ezt keveslik.

Nem lehet inni a csapvízből Akasztóm, ugyanis a növényvédőszer bemosódása miatt a víz fertőzött. Az RTL Híradónak nyilatkozó egyik lakos szerint, kevés a három liter – a kávé és a tea mellett nem is biztos, hogy elég egy leveshez.

Suhajda Antal polgármester szerint az elmúlt hónapokban hullott nagy mennyiségű eső mosta a vegyszert az altalajba, ahonnan az ivóvizet nyerik.

A polgármester megmutatta: a település határáról 2,5 kilométerre vannak a fertőzött kutak. Az egyik 80 méter mély, a másik kút 40 méterre van fúrva. Az utóbbi mérések alapján itt volt nagyobb mennyiségű az említett hatóanyag.

A vízközmű szolgáltató munkatársa azt mondta, márcisura alakíthatják ki a megfelelő tisztítórendszert, illetve keresik a fertőzés forrását is.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

lajtoskocsi

vegyszer

víz