Kiakadtak a helyiek: mérgező víz folyik a csapból ezen a vidéki településen

HelloVidék   
  Megosztom
Kiakadtak a helyiek: mérgező víz folyik a csapból ezen a vidéki településen

Hétfő óta csak a lajtos kocsiból hozott vízből lehet főzni és inni Akasztón, mert növényvédőszer került az ivóvíz rendszerbe. A helyieknek napi három liter a fejadag, ám a lakosok ezt keveslik.

Nem lehet inni a csapvízből Akasztóm, ugyanis a növényvédőszer bemosódása miatt a víz fertőzött. Az RTL Híradónak nyilatkozó egyik lakos szerint, kevés a három liter – a kávé és a tea mellett nem is biztos, hogy elég egy leveshez.

Suhajda Antal polgármester szerint az elmúlt hónapokban hullott nagy mennyiségű eső mosta a vegyszert az altalajba, ahonnan az ivóvizet nyerik.

A polgármester megmutatta: a település határáról 2,5 kilométerre vannak a fertőzött kutak. Az egyik 80 méter mély, a másik kút 40 méterre van fúrva. Az utóbbi mérések alapján itt volt nagyobb mennyiségű az említett hatóanyag.

A vízközmű szolgáltató munkatársa azt mondta, márcisura alakíthatják ki a megfelelő tisztítórendszert, illetve keresik a fertőzés forrását is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

lajtoskocsi

vegyszer

víz