Mérgező anyag került az ivóvízbe: lajtos kocsiról kapják a vizet Akasztón

HelloVidék   
  Megosztom
Mérgező anyag került az ivóvízbe: lajtos kocsiról kapják a vizet Akasztón

Növényvédőszer mosódott Akasztón az ivóvíz rendszerbe. Hétfő óta csak a lajtos kocsiból hozott vízből lehet főzni és inni a Bács-Kiskun megyei településen, de a napi három liter kevés a helyieknek - közölte az rtl.hu. Mint írják, a polgármester szerint az elmúlt hónapokban hullott nagy mennyiségű eső mosta a vegyszert az altalajba, ahonnan az ivóvizet nyerik.

További problémát jelent, hogy három liter a napi fejadag, ami mondjuk a napi kávé, tea adag mellett egy leves hőzéséhez már kevésnek bizonyulhat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

akasztó

növényvédőszer

ivóvíz

ivóvíz ellátás