Döbbenet: ezzel a csellel növelte meg nyaralójának méretét egy zánkai tulajdonos

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenet: ezzel a csellel növelte meg nyaralójának méretét egy zánkai tulajdonos

Megúszhatja az a zánkai üdülőtulajdonos, aki egy önkormányzati telek elbontásával varázsolt magának közvetlen vízparti nyaralót. A kormányhivatal szerint a föld kitermelése nem károsított védett természeti értékeket

A zánkai önkormányzat hiába tett feljelentést természetkárosítás gyanúja miatt, mert egy kotrógéppel elhordták a 180 négyzetméteres ingatlanját, és kért segítséget a földdarab visszaszerzése érdekében a Veszprém Vármegyei Kormányhivataltól és a vízügyi igazgatóságtól - írja a Népszava.

A kormányhivatal szerint nem történt természetkárosítás, és azt is megállapították, hogy a hivatalnak – hatáskör hiányában – ebben az ügyben nincs intézkedési lehetősége.

A lap megkereste a rendőrséget, hogy hol tart a nyomozás, de csak annyit árultak el, hogy folyik. Az érintett üdülőtulajdonos, egy fuvarozási cég vezetője viszont elmondta a Népszavának, hogy természetkárosítás után a környezetkárosítás gyanúja is elbukott ellene, szerinte azért nem nyilatkozik a rendőrség.

A Népszava megkérdezett több jogászt is a zánkai esettel kapcsolatosan. Szerintük földszerzésnek ez a furcsa, kotrógéppel megvalósított módja – ha nem sérült a környezet – nem minősül bűncselekménynek, csak ügyes próbálkozásnak.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

zánka

nyaraló

kormányhivatal