Elkészült Csetény büszkesége: ilyen lett a település új bölcsődéje

MTI   
  Megosztom
Elkészült Csetény büszkesége: ilyen lett a település új bölcsődéje

Több mint 360 millió forintos támogatással épült új, kétcsoportos, 24 férőhelyes bölcsőde a Veszprém vármegyei Csetényben. Az épület körül játszóudvart is kialakítottak.


 

A bölcsődefejlesztést az indokolta, hogy a község lélekszáma az elmúlt időszakban nőtt, és nagy szükség mutatkozott a gyermekek napközbeni felügyeletét ellátó intézményre - áll a Nagy Attila (független) polgármester által jegyzett közleményben.

A kétcsoportos bölcsődét a település óvodája szomszédságában alakították ki úgy, hogy az előkertben parkolóhelyeket is biztosítottak. Az épület körül játszóudvart alakítottak ki, a teraszokat részben befedték, és számos fejlesztő játékkal is felszerelték az új csetényi bölcsődét.

A bölcsőde építéséhez a 364 millió forintos európai uniós támogatás mellett az önkormányzat 20 millió forint önrészt biztosított.

A település a Magyar falu programból 35 millió forintot nyert el a bölcsőde melletti régi iskolaépület felújítására, amelyet az önkormányzat további hatmillió forinttal egészített ki. Itt a bölcsődefejlesztéssel párhuzamosan Campus Kapu néven közösségi és ifjúsági teret hoztak létre a község fiataljainak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

bölcsöde

támogatás

veszprém megye