Örülhetnek a vidéki város lakói: komoly felújításon esett át ez a helyi iskola

MTI   
  Megosztom
Örülhetnek a vidéki város lakói: komoly felújításon esett át ez a helyi iskola

Félmilliárd forintos beruházás keretében újult meg a Pécsi Tudományegyetem (PTE) pedagógusképzést szolgáló gyakorlóiskolája Szekszárdon. A fejlesztés révén 27 nevelési-oktatási tanterem, folyósok és közösségi helyiségek újultak meg.

A fejlesztés keretében megújult és több mint 3300 új, modern eszközzel gazdagodott a PTE lllyés Gyula Gyakorló Általános Iskolája a tolnai vármegyeszékhelyen.

A bútorbeszerzéseken túl minden nevelési-oktatási tantermet interaktív táblával szereltek fel, a felsősök 450 új táblagéphez jutottak hozzá, és a gyakorlatorientált képzések fejlesztésének növelése érdekében több száz új sporteszközt és hangszert szereztek be.

A fejlesztéshez egy, a PTE vezetésével, a Semmelweis Egyetem részvételével zajló konzorcium keretében valósult meg, amelynek során a két intézmény egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott, egyenlő megosztásban.

A PTE korábban közölte, hogy az universitas három pécsi - szintén pedagógusképzést szolgáló - általános iskolája is megújulhatott egy 800 millió forintos támogatást biztosító EFOP-pályázat eredményeként.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

pte

szekszárd

fejlesztés