Különleges villákat húznának fel a Balatonnál: mutatjuk a részleteket

HelloVidék   
  Megosztom
Különleges villákat húznának fel a Balatonnál: mutatjuk a részleteket

Több ezer négyzetméteren épülhetnek Balaton-parti villák az egykori zánkai MÁV-üdülő több mint másfél hektáros területén.

A partmenti ingatlan az 1970-es évektől 2015-ig az állami vasúttársaság üdülőjeként funkcionált, majd bezárása után közvetlen állami tulajdonba került. A Zánka-Köveskál vasútállomáshoz és a községi strandhoz közeli, több mint 16 ezer négyzetméteres telket a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. árverés útján értékesítette 2022-ben 574 millió forintért - írja a 24.hu.

Az egyelőre a rossz állapotban lévő, korszerűtlen és üdülésre, lakhatásra alkalmatlan épületállomány elbontása történt meg. Mint írták, a tulajdonos szándéka szerinta Balaton-régió és a környék hagyományos nyaralóira, a klasszikus balatoni villaépítészet előképeire támaszkodó, emberi léptékű üdülőépületeket tartalmazó fejlesztés kívánnak létrehozni. A konkrét tervezési munkát még nem kezdték meg, így tervek még nem állnak rendelkezésre.

Az önkormányzat is erről adott tájékoztatást. Kiss Tamás Balázs zánkai aljegyző a lapnak elárulta, hogy nem tud terveket küldeni, mert még ők sem kapták meg azokat.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

balaton

zánka

villa