Meghirdették Bács-Kiskun vármegye legszebb kastélyát: ennyiért lehet a tiéd

HelloVidék   
  Megosztom
Meghirdették Bács-Kiskun vármegye legszebb kastélyát: ennyiért lehet a tiéd

Eladásra kínálják Bács-Kiskun vármegye egyik legszebb kastélyát. A Kecskeméttől fél órányi autóútra az egyik legrégebbi magyar nemesi család által építtetett, 12 szobás kastélyának ára 765 millió forint.

Az 1780-as években épült marha vagy juh istállót az 1870-es években alakították át kastéllyá. A kunbaracsi Vörös Kastély néven üzemelő műemlék eddig exkluzív szállodaként, éttereméként és rendezvényhelyszínként fogadta vendégeit - írja a 24.hu.

A falutól északnyugatra, egy majorban áll a közkeletű nevén “vörös-kastélynak” nevezett épület. A kitervezte.hu bejegyzése szerint az idők során többször átépített épület központi tornyát egy időben vörös míniumos lemez fedte, innen kapta nevét. A kúria homlokzatán ma is látható a márványba vésett Vörös Kastély felirat. A kastély legrégebbi része, a földszinti boltozatos terem, az 1780-as években épülhetett marha vagy juh istállónak. A majorság kezdetben a Teleki család, később a Zeyk család tulajdonában volt. Száz évvel később, az 1870-es években alakították a gazdasági épületet kastéllyá emeletráépítéssel és új épületszárnyak kialakításával.

A kastély kálváriája tovább folytatódott, amikor 1984-ben megvette egy vállalkozó, aki panzióvá akarta alakítani. Miután kerete elfogyott, ő is továbbadta a tulajdonjogot. Az épület állapota egyre romlott, a kilencvenes években tető sem fedte. Felújítása az utolsó pillanatban kezdődött el, és 2000 végére fejeződött be. 2010-ben került új tulajdonoshoz, aki ismét felújította.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

kastély

eladás

ár