Meghirdették Bács-Kiskun vármegye legszebb kastélyát: ennyiért lehet a tiéd

HelloVidék   
  Megosztom
Meghirdették Bács-Kiskun vármegye legszebb kastélyát: ennyiért lehet a tiéd

Eladásra kínálják Bács-Kiskun vármegye egyik legszebb kastélyát. A Kecskeméttől fél órányi autóútra az egyik legrégebbi magyar nemesi család által építtetett, 12 szobás kastélyának ára 765 millió forint.

Az 1780-as években épült marha vagy juh istállót az 1870-es években alakították át kastéllyá. A kunbaracsi Vörös Kastély néven üzemelő műemlék eddig exkluzív szállodaként, éttereméként és rendezvényhelyszínként fogadta vendégeit - írja a 24.hu.

A falutól északnyugatra, egy majorban áll a közkeletű nevén “vörös-kastélynak” nevezett épület. A kitervezte.hu bejegyzése szerint az idők során többször átépített épület központi tornyát egy időben vörös míniumos lemez fedte, innen kapta nevét. A kúria homlokzatán ma is látható a márványba vésett Vörös Kastély felirat. A kastély legrégebbi része, a földszinti boltozatos terem, az 1780-as években épülhetett marha vagy juh istállónak. A majorság kezdetben a Teleki család, később a Zeyk család tulajdonában volt. Száz évvel később, az 1870-es években alakították a gazdasági épületet kastéllyá emeletráépítéssel és új épületszárnyak kialakításával.

A kastély kálváriája tovább folytatódott, amikor 1984-ben megvette egy vállalkozó, aki panzióvá akarta alakítani. Miután kerete elfogyott, ő is továbbadta a tulajdonjogot. Az épület állapota egyre romlott, a kilencvenes években tető sem fedte. Felújítása az utolsó pillanatban kezdődött el, és 2000 végére fejeződött be. 2010-ben került új tulajdonoshoz, aki ismét felújította.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

kastély

eladás

ár