Közeleg a határidő: komoly bírságot is kaphat, aki megfeledkezik erről

HelloVidék   
  Megosztom
Közeleg a határidő: komoly bírságot is kaphat, aki megfeledkezik erről

Január 5-én, azaz pénteken jár le a szilveszterről megmaradt tűzijátékok leadásának határideje. A tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon kevesen viszik vissza a fel nem használt vagy hibás tűzijátékokat.

A hatályos kormányrendelet értelmében január 1. és 5. között kell visszavinni a fel nem használt vagy hibás tűzijátékokat, máskülönben a rendőrség nemcsak a határidő utáni felhasználásért, hanem magáért a birtoklásért is kiszabhat 150 ezer forintos pénzbírságot, mert az pirotechnikai szabálysértésnek minősül. A lejárt szavatosságú, sérült tűzijátékok – a petárdákhoz hasonlóan – nagyon balesetveszélyesek - írja az Infostart.

A fel nem használt tűzijátékok lakástűz vagy bármilyen más ok miatt működésbe léphetnek, és nagyon súlyos veszélyt jelenthetnek azokra, akik a közvetlen környezetükben tartózkodnak, különböző csonkolásos és égési sérüléseket okozhatnak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

tüzijáték

bírság

határidő