Egy halom pénzt kapott ez a vidéki település: erre költötték a támogatást

MTI   
  Megosztom
Egy halom pénzt kapott ez a vidéki település: erre költötték a támogatást

Teljeskörűen megújult Pásztó történelmi városközpontjának két épülete, a Csohány Galéria és a Gaál István-emlékház a város Zsigmond király korabeli történelmi hagyományaira építve kínál interaktív kiállítást és programokat.

Pásztó önkormányzata 407,87 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című pályázatán, ennek eredményeként valósult meg a komplex beruházás a Pásztó történelmi városközpontjában található, középkori hangulatú "Romkert" területén.

A kültéri rendezvények lebonyolításához az épületek között közösségi teret alakítottak ki, a közlekedő felületeket térburkolattal borították és utcabútorokat is elhelyeztek.

Szabadtéri installációként egy gravírozott üvegpanel készült a ciszterci kolostor környezetében található középkori templomrom valamikori méreteinek és látványának bemutatására, a megmaradt épületromokat vizuálisan kiegészítve. A rendezvényház kertjében kültéri látványelemként egy térkőbe vésett, nagyméretű "iránytűs térképet" építettek ki.

Művészeti és kulturális jellegű kiállításokat, zenei fesztiválokat, koncerteket, előadásokat is rendeznek itt, konferenciáknak, filmvetítéseknek, fotó- és festőművészek kiállításainak is helyet adnak a Múzeum téri épületek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

pásztó

fejlesztés

megújulás