Kiürítettek egy idősotthont Gacsályon: többen kórházba kerültek, itt vannak a részletek

MTI   
  Megosztom
Kiürítettek egy idősotthont Gacsályon: többen kórházba kerültek, itt vannak a részletek

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő, emiatt kiürítették a Szent Simeon görögkatolikus idősotthont Gacsályon, a lakókat és a dolgozókat kivizsgálásra a mátészalkai kórházba szállították - közölte a Nyíregyházi Egyházmegye.

Azt írták: a Szent Márta Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ gacsályi telephelyén, a Szent Simeon Görögkatolikus Idősek Otthonában péntek délután jelzett a szén-monoxid-érzékelő. A 15 lakót az előírt protokoll szerint azonnal biztonságba helyezték.

A csengeri önkormányzati tűzoltók és a gázszolgáltató munkatársai helyszíni bejárást tartottak és új szén-monoxid-érzékelőket helyeztek be, amelyek péntek este újra szén-monoxidot érzékeltek. A lakókat és a műszakban dolgozó munkatársat a másik telephelyre, a Szent Anna Görögkatolikus Idősek Otthonába, majd a mátészalkai kórházba szállították kivizsgálásra és megfigyelésre

- írták, kiemelve, hogy a kórházat mostanra már mindenki elhagyhatta. A hozzátartozókat telefonon értesítették. A Nyíregyházi Egyházmegye közölte azt is, hogy a meghibásodás kivizsgálásának idejére a lakókat a Szent Anna görögkatolikus idősotthonban biztonságosan elhelyezték.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szén-monoxid

szén-monoxid érzékelő

gacsály

szabolcs-szatmár-bereg megye

idősotthon