Egy halom pénzt kapott a vidéki kórház: erre költötték a támogatást

MTI   
  Megosztom
Egy halom pénzt kapott a vidéki kórház: erre költötték a támogatást

Megújult a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház sterilizáló egysége Miskolcon, a beruházást az intézmény 250 millió forint saját erőből finanszírozta.

A felújítás mintegy négyszáz négyzetméternyi alapterületet érintett, melyben racionalizálták a betegbiztonságot szolgáló funkcionális helyiségkapcsolatokat. Ezek megvalósításakor úgynevezett "zsilipes átközlekedőket", illetve köpeny- és ruhaváltókat is kialakítottak, az eszközszállító konténerek mosására és szárítására egy kocsimosó helyiséget is létrehoztak.

A felújításkor fontos szempont volt a szennyezett eszközök átadás-átvételére egy elkülönített helyiség kialakítása, melyből a kellékek egy mosó-szárító egységbe, majd egy higiénesen elválasztott csomagolóhelyiségbe kerülhetnek. A becsomagolt eszközöket egy steril raktárban tároljak, ahonnan egy zsilipes átrakón keresztül speciális szállítókocsik viszik a berendezéseket a felhasználási helyekre.

Az 1976-ban épült, utoljára 2002-ben megújított egység felújítása mellett központi fenntartói támogatással elindult a sterilizáló géppark cseréjére vonatkozó program is, melyben az egészségügyi gép- és műszerpark cseréje valósul meg kormányzati támogatással.

A felújított sterilizálóba az eszközpark visszatelepítése az ideiglenesen kihelyezett egységekből folyamatosan történik, a sterilizálási munkafolyamat üzemszerűen február második felében indulhat el.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

felújítás

miskolc

kórház