Ilyen volt, ilyen lett: különleges épületet újítottak fel a Balatonnál

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyen volt, ilyen lett: különleges épületet újítottak fel a Balatonnál

Elkészült az északi Balaton-part egyik, 2011-ben műemlékként is elismert épületének felújítása. A 2011-ben műemlékké nyilvánított egykori épület mai állapotában is idézi eredeti, 1962-es megjelenését.

A Callmeyer Ferenc tervezte épület eredetileg közvetlen a vízparton állt, konzolja a víz fölött feküdt, azonban a rendszeres téli jegesedést nem bírta, így később feltöltötték az előtte található területet és ma itt terasz található. A Tátika az 1980-as években is kapott egy átépítést, szintén Callmeyer Ferenc tervei alapján - írja az Infostart.

A mostani felújításnak köszönhetően az épület új funkciókkal is gazdagodott. A tervek szerint a megnyitást követően a Tátika alsó szintjén információs iroda, illetve a turisták fogadását, várakozását szolgáló közösségi tér jön létre, a felső szinten pedig étteremként működik továbbra is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

balaton

fejlesztés

műemlék