Több mint egymilliárd forintot kapott ez a vidéki nagyváros: de mire költötték a pénzt?

MTI   
  Megosztom
Több mint egymilliárd forintot kapott ez a vidéki nagyváros: de mire költötték a pénzt?

Európai uniós támogatásból és önkormányzati önerőből, összesen több mint egymilliárd forintból korszerűsítették Kecskeméten a Szabadkai és a Lánchíd utcai óvodát, valamint az Aranyhaj Bölcsődét.

A város önkormányzata az intézményi korszerűsítésre 523,47 millió forint európai uniós támogatást nyert el a Széchenyi 2020 program keretéből, amelyet 500 millió forint saját forrással egészítettek ki. A felújítás érintette Kecskemét legnagyobb óvodáját, a Kálmán Lajos Óvoda Lánchíd Utcai Óvodáját, ahova 193 gyermek jár, de korszerűsítették a szomszédos Aranyhaj Bölcsődét és a Ferenczy Ida Óvoda Szabadkai Utcai Óvodáját is.

Mindhárom önkormányzati tulajdonú épületnél megtörtént az utólagos homlokzat- és padlásfödém szigetelés, a homlokzati nyílászárók cseréje, a fűtési rendszer rekonstrukciója, valamint napelemes rendszer telepítése. Az évek óta esedékes állagmegóvási problémákat mindenhol megoldották.

A felújításokat tekintve a Lánchíd utcai óvoda a sorban a nyolcadik, és már négy újabb előkészületei is folynak, hiszen a tervek szerint 2024-ben a Forradalom utcai óvodát és bölcsődét, továbbá a Ceglédi úti és az Ifjúság úti óvodákat korszerűsítik.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

bölcsöde

támogatás

kecskemét