Kiderültek a részletek az újabb magyar földrengésről: itt érzékelték, ilyen erősségű volt

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderültek a részletek az újabb magyar földrengésről: itt érzékelték, ilyen erősségű volt

A Georisk és a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium is regisztrálta a földmozgást vasárnap dél körül. Siófok közelében, Törekinél érzékelték a rengést, amely a hivatalos és ellenőrzött adatok szerint a Richter-skála szerinti 2,3-as erősségű volt.

Az ilyen erősségű földrengés még enyhének számít – számolt be róla a sonline.hu. A tegnapi napon Montenegróban és Törökországban is érzékeltek földrengést hasonló időpontban. A földrengések általában a földkéregben felgyülemlett energia felszabadulásakor keletkező lökéshullámok, melyek a keletkezési pontból – a földrengés hipocentrumából – gömbhéjszerűen terjednek minden irányba. A hipocentrum felszínre vonatkozó merőleges vetülete az epicentrum.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

földrengés

otthon

balaton

siófok

földrengés magyarországon

richter-skála