Lekapcsolták a kecskeméti drogdíler hálózatot: tizenöt ember ellen emeltek vádat

MTI   
  Megosztom
Lekapcsolták a kecskeméti drogdíler hálózatot: tizenöt ember ellen emeltek vádat

Vádat emeltek egy kábítószer-kereskedő láncolat tizenöt tagja ellen Kecskeméten, akik mintegy két éven át kereskedtek kokainnal, speeddel, extasyval és marihuánával - tudatta a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Négyessyné Bodó Marianna sajtószóvivő közölte: a vád szerint egy kecskeméti nő először fogyasztóként, majd 2020 elejétől - munkája elvesztését követően - már eladásra is szerzett be különféle kábítószereket. Később fiain keresztül ismerte meg több bűntársát, akik kezdetben csak maguknak, idővel azonban már barátaiknak is a nőtől vették a drogot.

A bűntársak titkosított, az üzenetek azonnali eltűnését biztosító alkalmazáson keresztül tartották egymással a kapcsolatot. A nő a beszerzésekről és a továbbértésítésekről kábítószerfajtánként részletes, naprakész nyilvántartást vezetett, amelyben a tevékenység leplezése érdekében a drogokat álneveken szerepeltette. Az általa beszerzett több mint 10 kilogramm speed por, 4500 extasy tabletta, valamint a marihuána és kokain hatóanyagtartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határának kétszeresét.

A kábítószer-kereskedő hálózat egyik tagjára a Bács-Kiskun vármegyei nyomozók a Nemzeti Nyomozó Irodával közös, összehangolt akció során a kábítószer tárolására szolgáló lakásból kilépve csaptak le. A kutatások során jelentős mennyiségű kábítószert, digitális mérlegeket, továbbá márkás karórát, műszaki cikkeket és készpénzt foglaltak le. Az ügyészség a bűnszövetség tagjait kábítószer-kereskedelemmel, emellett nyolcukat új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel is vádolja.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kecskemét

drog

drogkereskedő

bűncselekmény

otthon

bűntény