Kétségbe estek a helyiek: ellepték a drogfüggők az aprócska falvat Nógrádban

HelloVidék   
  Megosztom
Kétségbe estek a helyiek: ellepték a drogfüggők az aprócska falvat Nógrádban

Negyvenöt napon keresztül, február utolsó napjáig fokozott ellenőrzést rendelt el a rendőrség az 2200 lakosú Mátraverebélyen. A rendőrség nem adott konkrét választ mi az oka ennek a kiemelt, másfél hónapig tartó, 24/24 órás razziának.

Mátraverebélyen nem először kellett elrendelni hasonló nagyságú rendőri ellenőrzést – járt utána az eseményeknek a Vasárnapi Blikk. Tavaly február óta már közösen vigyázzák a kis falut a polgárőrök és a bátonyterenyei rendőrök, de úgy látszik, ez nem volt elég. Bár a rendőrség szerint nincs probléma a falu közbiztonságával, nem rosszabb a helyzet, mint a többi nógrádi településen, az itt lakók ezt nem így látják.

Kifejezetten örülök, hogy rendőröket látok az utcákon, éjszaka is. Sajnos egyszer vége lesz ennek, s újra magunkra maradunk, mármint a falu keleti részén, a Mátra felőli oldalon élők. Itt semmit nem szabad éjjelre kint hagyni, egy percre sem lehet üresen hagyni a házakat. A falu túlsó részéről átjönnek a drogos fiatalok, s mindent elvisznek, ami nincs lebetonozva vagy elásva. Édesanyám nemrég hunyt el, a háza üresen áll, naponta hatszor hívnak a szomszédok, hogy megint megpróbált betörni valaki

– nyilatkozott a portálnak Varga Zsolt, verebélyi gazdálkodó.

Szerinte az ellenőrzés hasznos, eredményes is, már az elmúlt egy hét alatt is több bűnelkövetőt tetten értek és elfogtak, de ezzel még nincsen megoldva a falu becsületes lakóinak biztonságérzete:

Tizenegyen vagyunk, mindannyian dolgozunk, csak hétvégén tudunk besegíteni a rendőröknek. A legtöbb baj eredendője a drog. A falu szentkúti utcáiban lakók között több tucat masszív kábszeres él, akik minden pénzüket az olcsó, ám erős dizájnerdrogokra költik

- erősítette meg a gazdálkodó szavait Hegedűs Tibor, a helyi polgárőrök vezetője.

Mint az élőhalottak, úgy bolyonganak, amikor be vannak állva, két löket között meg vadásznak, azt lesik, honnan szerezhetnek pénzt drogra

– panaszkodott egy artézi vízért induló idős asszony.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

mátra

nógrád

drog

drogkereskedő

bűncselekmény

függőség

otthon