Kétségbe estek a helyiek: ellepték a drogfüggők az aprócska falvat Nógrádban

HelloVidék   
  Megosztom
Kétségbe estek a helyiek: ellepték a drogfüggők az aprócska falvat Nógrádban

Negyvenöt napon keresztül, február utolsó napjáig fokozott ellenőrzést rendelt el a rendőrség az 2200 lakosú Mátraverebélyen. A rendőrség nem adott konkrét választ mi az oka ennek a kiemelt, másfél hónapig tartó, 24/24 órás razziának.

Mátraverebélyen nem először kellett elrendelni hasonló nagyságú rendőri ellenőrzést – járt utána az eseményeknek a Vasárnapi Blikk. Tavaly február óta már közösen vigyázzák a kis falut a polgárőrök és a bátonyterenyei rendőrök, de úgy látszik, ez nem volt elég. Bár a rendőrség szerint nincs probléma a falu közbiztonságával, nem rosszabb a helyzet, mint a többi nógrádi településen, az itt lakók ezt nem így látják.

Kifejezetten örülök, hogy rendőröket látok az utcákon, éjszaka is. Sajnos egyszer vége lesz ennek, s újra magunkra maradunk, mármint a falu keleti részén, a Mátra felőli oldalon élők. Itt semmit nem szabad éjjelre kint hagyni, egy percre sem lehet üresen hagyni a házakat. A falu túlsó részéről átjönnek a drogos fiatalok, s mindent elvisznek, ami nincs lebetonozva vagy elásva. Édesanyám nemrég hunyt el, a háza üresen áll, naponta hatszor hívnak a szomszédok, hogy megint megpróbált betörni valaki

– nyilatkozott a portálnak Varga Zsolt, verebélyi gazdálkodó.

Szerinte az ellenőrzés hasznos, eredményes is, már az elmúlt egy hét alatt is több bűnelkövetőt tetten értek és elfogtak, de ezzel még nincsen megoldva a falu becsületes lakóinak biztonságérzete:

Tizenegyen vagyunk, mindannyian dolgozunk, csak hétvégén tudunk besegíteni a rendőröknek. A legtöbb baj eredendője a drog. A falu szentkúti utcáiban lakók között több tucat masszív kábszeres él, akik minden pénzüket az olcsó, ám erős dizájnerdrogokra költik

- erősítette meg a gazdálkodó szavait Hegedűs Tibor, a helyi polgárőrök vezetője.

Mint az élőhalottak, úgy bolyonganak, amikor be vannak állva, két löket között meg vadásznak, azt lesik, honnan szerezhetnek pénzt drogra

– panaszkodott egy artézi vízért induló idős asszony.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

mátra

nógrád

drog

drogkereskedő

bűncselekmény

függőség

otthon