Énekművészeti képzést indít a vidéki egyetem: híres magyar operaénekes az alapító

MTI   
  Megosztom
Énekművészeti képzést indít a vidéki egyetem: híres magyar operaénekes az alapító

Énekművészeknek indít posztgraduális képzést a tervek szerint szeptemberben a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara (PTE MK) és a Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes által alapított KvintEsszencia Mesteriskola Alapítvány, az erről szóló megállapodást hétfőn, Pécsen írták alá.

A felsőoktatási intézmény a - Miseta Attila rektor, Decsi István kancellár, Szieben László, az alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint Miklósa Erika és Novák Péter kuratóriumi tag által jegyzett - dokumentumról Miklósa Erikát idézve azt írta: Novák Péterrel olyan képzési tervet dolgoztak ki a fiatal magyarországi, külhoni, külföldi pályakezdő énekművészeknek, amely komplexen kezeli a professzionális, akár a nemzetközi szintű pályához szükséges készségek fejlesztését.

Ez a szakma nemcsak alapos képzést, de folyamatos önfejlesztést is igényel, a tudásszerzés soha nem befejezett, ezt igyekeztem már eddig is átadni a tehetséggondozás különféle platformjain"

- hangsúlyozta Miklósa Erika.

Az egyetem ismertetése szerint az új program mentén az énekművészek képzése mesterkurzusokkal, operastúdiókban való tanulmányokkal, egyéni felkészítéssel folytatódhat a diplomaszerzés után. Lengyel Péter, a PTE MK dékánja azt mondta: a művészeti kar kiemelt célja az oktatás minőségének folyamatos fejlesztése, a képzési lehetőségek bővítése.

A kar Magyarországon egyedülálló módon integrált művészeti képzést biztosít, és az összművészeti koncepció minél szélesebb kibontakozásán dolgozik, ezt támasztja alá ez az együttműködés is, melynek révén minőségi posztgraduális képzést indíthatnak a zeneművészeti intézetükben - tette hozzá. Az egyetem kitért arra, hogy a kar és az alapítvány közösen dolgozik a képzés akkreditációjának kidolgozásán a következő hónapokban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

pécs

pécsi tudományegyetem

énekes

otthon

képzés

egyetem

művészet