Végrehajtandó szabadságvesztésre ítéltek egy borsodi kiskorút: a szomszédba dobta át újszülöttjét

MTI   
  Megosztom
Végrehajtandó szabadságvesztésre ítéltek egy borsodi kiskorút: a szomszédba dobta át újszülöttjét

Négy év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a Miskolci Törvényszék azt a fiatalkorú nőt, aki tavaly februárban a szomszédba dobta újszülöttjét egy borsodi kisvárosban - közölte hétfőn az MTI-vel a törvényszék sajtóosztálya.

A gyermeket a kiérkező rendőrök találták meg, akik átadták a mentőegységeknek, azonban a csecsemő az ellátatlanság és a hideg okozta kihűlés miatt életét vesztette - közölték. Mint írták, a terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott jogáról a tárgyalásra. Őt a bíróság tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt ítélte el.

Enyhítő és súlyosbító körülményeket is figyelembe vettek

A büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként vették figyelembe a vádlott bűnösségre kiterjedő beismerő vallomását és megbánó magatartását. A bíróság különös méltánylást érdemlő körülményként hivatkozott arra, hogy a halálesetben egy orvosi műhibával egyenértékű diagnosztikai mulasztás is szerepet játszott a mentőápoló részéről - közölte a sajtóosztály.

Ugyanakkor súlyosító körülményként vették figyelembe, hogy az elkövetés hozzátartozó sérelmére történt és azt, hogy a cselekmény megyeszerte közfelháborodást váltott ki, továbbá ilyenként esett latba a hasonló cselekmények elszaporodása is. A közlemény szerint az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, az ügyész pedig három munkanapot fenntartott a nyilatkozattételre.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szülés

otthon

kiskorú

csecsemő

bűncselekmény

borsod