Ilyet is ritkán látni Magyarországon: különös telket hírdetnek a Balaton partján

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyet is ritkán látni Magyarországon: különös telket hírdetnek a Balaton partján

Igény szerint kiirtható nádassal hirdettek egy házat  Balatonakaliban, az egykori kemping helyén. A korábbi mederkotrással eltávolított nádasállomány rehabilitációja jelenleg folyamatban van.

„A vízparton némi nádas található, ami igény szerint kiirtható, jelen állapotát megtartva azonban védelmet biztosít az ingatlannak” – így hirdettek egy saját vízparttal rendelkező majdnem teljesen kész ikerfélnyaralót az ingatlan.com-on Balatonakaliban, az egykori kemping helyén, ahol pár évvel korábban 150 méter hosszan 8-12 méteres sávban letarolták a kiemelten védett nádast, majd utána fehér kockaházakkal szórták tele a vasút és a part közötti vékony partsávot - írja a Telex.

A lap beszámolója szerint a hirdetésből azóta kivették a nádas kiirthatóságáról szóló részt, ezt emelte ki a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal, amikor a lap megkereste emiatt. A 125 négyzetméteres házat 499 millió forintért hirdetik.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park a következőt reagálta: „a balatoni nádasok védelmét, kezelését, fenntartását több jogszabály határozza meg. A jogszabályokban meghatározott cél alapvetően a nádasok fenntartása, ezért a nádasokat érintő beavatkozások előzetes hatósági engedélyhez kötött tevékenységek. A nádaskárosítások esetében nádasrehabilitációt kell végrehajtani szakértői útmutatás és ellenőrzés mellett.”

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

balaton

nádas

eladás