Döbbenet, milyen mély a víz a tetőző Tiszában: mutatjuk, hol kell vigyázni most az árvízzel

MTI   
  Megosztom
Döbbenet, milyen mély a víz a tetőző Tiszában: mutatjuk, hol kell vigyázni most az árvízzel

A Tisza árhulláma jelenleg Szolnok és Tiszavárkony között tetőzik, a felette lévő folyószakaszon már apad, a Tisza-tó mentén megszűnt az árvízvédelmi készültség - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) hétfőn a honlapján.

A tájékoztatás szerint a vízállás reggel 7 órakor Tiszafürednél 651 centiméter, apadó; Kisköre-alsónál 727 centiméter, apadó; Tiszaroffnál 764 centiméter, apadó; Szolnoknál 737 centiméter, tetőzés közeli; Martfűnél 658 centiméter, áradó; Tiszaugnál pedig 560 centiméter, ugyancsak áradó. (Szolnoknál vasárnap 17 óra óta 737-738 centiméteres vízállások figyelhetők meg.)

Hétfő reggel 8 órától megszűnt az árvízvédelmi készültség a Tisza-tó körül. A Kötivizig azonban továbbra is figyelőszolgálatot lát el a Tisza mentén Kiskörétől Csongrádig, illetve Lakitelekig, valamint a visszaduzzasztással érintett Zagyva-szakaszon. Másodfokú a készültség Kisköre és Fegyvernek, illetve Doba között, a többi szakaszon pedig elsőfokú - írták.

A Zagyva-Tarna vízgyűjtőjére vasárnap hullott csapadék következtében kisebb árhullám alakult ki, ezért a felső vízmércéknél áradás figyelhető meg. A Zagyva Jászteleknél várhatóan a fokozati szint alatt fog tetőzni - közölte a vízügyi igazgatóság.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

árvíz

árvízvédelem

tisza

szolnok

tisza-tó

otthon

csapadék