Félmilliárd forintos beruházás Egerben: erre fordították az óriási összeget

MTI   
  Megosztom
Félmilliárd forintos beruházás Egerben: erre fordították az óriási összeget

 A Széchenyi 2020 program keretében csaknem félmilliárd forintból újult meg a Lenkey-ház Egerben.

Az intézmény tájékoztatása szerint az 1848-49-es forradalom és szabadságharc egyik tragikus sorsú tábornoka, Lenkey János egri szülőháza és az ott kialakított tárlat péntektől látogatható. A beruházást az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 475 millió forintos, vissza nem térítendő támogatása tette lehetővé, mely teljes egészében finanszírozta a város híres szülöttének méltó emléket állító projektet.

A Dobó István Vármúzeumban őrzött emlékek mellett a bemutató anyagát az ország több múzeumából, levéltárából és az Aradi Ereklyemúzeum gyűjteményéből válogatták össze. A tárlat egyik kiemelt célcsoportja az iskolás gyerekek, akik számára játékos, interaktív elemek és a kézzelfogható műtárgymásolatok, felpróbálható ruharekonstrukciók teszik élménnyé a látogatást.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

fejlesztés

eger

beruházás