Félmilliárd forintos beruházás Egerben: erre fordították az óriási összeget

MTI   
  Megosztom
Félmilliárd forintos beruházás Egerben: erre fordították az óriási összeget

 A Széchenyi 2020 program keretében csaknem félmilliárd forintból újult meg a Lenkey-ház Egerben.

Az intézmény tájékoztatása szerint az 1848-49-es forradalom és szabadságharc egyik tragikus sorsú tábornoka, Lenkey János egri szülőháza és az ott kialakított tárlat péntektől látogatható. A beruházást az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 475 millió forintos, vissza nem térítendő támogatása tette lehetővé, mely teljes egészében finanszírozta a város híres szülöttének méltó emléket állító projektet.

A Dobó István Vármúzeumban őrzött emlékek mellett a bemutató anyagát az ország több múzeumából, levéltárából és az Aradi Ereklyemúzeum gyűjteményéből válogatták össze. A tárlat egyik kiemelt célcsoportja az iskolás gyerekek, akik számára játékos, interaktív elemek és a kézzelfogható műtárgymásolatok, felpróbálható ruharekonstrukciók teszik élménnyé a látogatást.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

fejlesztés

eger

beruházás